Olet tässä

Päivitys koronaepidemiatilanteesta 20.3.2020

20.3.2020

Tiedotamme muutoksista palveluissamme ja toiminnoissa päivittäin.

Tiedotetta on täydennetty klo 16.58 (lisätty Kaupunki kutsuu ammattijärjestöjen edustajat YT-lain mukaiseen infotilaisuuteen, Tarkennuksia 1.-3.-luokkalaisten lähiopetukseen epidemian aikana sekä Kaupungin eläinlääkäripalvelut epidemian aikana)

Kaupunki kutsuu ammattijärjestöjen edustajat YT-lain mukaiseen infotilaisuuteen

Kokkolan kaupunki kutsuu ammattijärjestöjen edustajat yhteistoimintalain (Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa 1074/2017 § 4) mukaiseen infotilaisuuteen.

Tämän yhteistoimintamenettelyn tavoite on käsitellä asioita, jotka liittyvät työn vähentymiseen Kokkolan kaupungilla niillä vastuualueilla, joiden toimintoja on suljettu tai muutettu valtioneuvoston 16.3.2020 rajausten mukaisesti koronavirusepidemian vuoksi tai työn vähenemiseen edellä kuvattujen muutosten heijastevaikutuksista. Tavoite on yhteismenettelyllä muodostaa yhteinen tilannekuva sekä löytää parhaat ja tarkoituksenmukaisimmat keinot henkilöstön toimeentulon turvaamiseksi.

Valtioneuvosto on 19.3.2020 tehnyt lisälinjauksia tilanteen johdosta. Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 23.3.2020.


Tarkennuksia 1.-3.-luokkalaisten lähiopetukseen epidemian aikana

Valtioneuvosto on tarkentanut 20.3. tekemäänsä linjausta peruskoulun 1.-3. vuosiluokkien oppilaiden lähiopetuksesta. Maanantaista 23.3. alkaen kaikki 1.-3. -luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa lähiopetusta. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös    1.-3. -luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista. (Asetusmuutos 20.3.2020). Mikäli lapsi siirtyy etäopetuksesta koululla järjestettävään opetukseen, vanhempia pyydetään ilmoittamaan asiasta Wilman kautta koulun rehtorille ja oppilaan luokanopettajalle.


Kaupungin eläinlääkäripalvelut koronaepidemian aikana

Ensisijaisesti hoidetaan kiireelliset tuotantoeläinsairaudet. Kiireelliset lemmikkieläintapaukset ohjataan tarvittaessa yksityisille eläinlääkäreille. Jos tämä ei ole mahdollista, ne hoidetaan kiireellisten tuotantoeläinkäyntien jälkeen. Terveydenhuoltokäynnit pyritään tekemään valtakunnallisten terveydenhuolto-ohjelmien ohjeistuksen mukaisesti.

Eläinlääkärin pieneläinvastaanotot Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon toiminta alueella pidetään edelleen auki. Vastaanottotoiminnassa huomioidaan THL:n ja TTL:n antamat hygieniaohjeet. Eläinlääkäreiden vastaanotoilla käyvien ihmisten määrää rajoitetaan kontaktien vähentämiseksi ja vain oireeton henkilö tuo eläimen vastaanotolle. Asiakkaat ohjeistetaan odottamaan ulkotilassa, mikäli mahdollista.

Tarkastustoiminta on supistettu minimiin, mutta edelleen suoritetaan

  • vastustettavien eläintautien epäilyjen ja tautitapausten takia tehtävät tarkastukset ja näytteenottokäynnit.
  • kiireellisiksi ja vakaviksi arvioidut epäilyyn perustuvat eläinsuojelutarkastukset.
  • viennin ja sisämarkkinasiirtojen ehtona olevat tarkastukset.
  • tarkastukset, silloin kun epäillään vakavaa lainsäädännön rikkomista.

Päivystyspiirien yhdistäminen on mahdollista tilanteen vaatiessa.

Rakennusvalvonta  

Rakennusvalvonta palvelee normaalisti sähköisten kanavien kautta. Osa rakennustarkastajista tekee etätyötä, mutta on tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse. Mikäli sähköinen lupahakemus on jo jätetty, asiointia voi jatkaa normaalisti sähköisen lupapalvelun kautta. Myös uusia hakemuksia otetaan vastaan sähköisessä lupapalvelussa. Viranomaiskatselmuksista tulee sopia suoraan rakennustarkastajan kanssa. 

Rakennustarkastajien yhteystiedot (sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kokkola.fi):

  • Johtava rakennustarkastaja Lindholm Niina, 040 8068 029
  • Rakennustarkastaja Pyykkö Martti, 044 7809 381
  • Rakennustarkastaja Flink Anders, 040 8068 222
  • Kälviän, Lohtajan ja Ullavan toimialue: Rakennustarkastaja Luokkanen Jani, 0500 890 349

Muutos kaupunkiliikenteen linja 8 aikatauluun

Toistaiseksi linjalla 8 (Kokkola – Kotkamaa) ajetaan vain kaupungista lähtevät vuorot klo 7:30 12:00 ja 14:10.

Varhaiskasvatusmaksut

Maaliskuun varhaiskasvatusmaksut laskutetaan asiakkailta normaalisti. Mahdolliset maksujen hyvitykset käsittelee ja päättää sivistyslautakunta seuraavassa kokouksessaan.

Vaikka varhaiskasvatus toimii normaalisti, varhaiskasvatuspalvelut tarvitsevat perheiltä ilmoituksen lapsen varhaiskasvatustarpeesta 13.4. 2020 asti. Näin kaupunki pystyy järjestämään palvelun kaikille niille lapsille, jotka sitä tarvitsevat. Ilmoituksesta on informoitu perheitä Päikyn kautta.


Poikkeavan tilanteen vaikutukset kaupungin henkilöstöön

Tällä hetkellä on käynnissä osaamiskartoitus, jossa selvitetään mahdollisuutta siirtyä tilapäisesti toisiin tehtäviin, mikäli omaa työtä ei ole tilapäisesti tarjolla, tai kaupunkikonsernin ja Soiten toimipisteissä tarvitaan reservityövoimaa epidemian aikana. Mahdollisista lomautuksista tai muista toimenpiteistä päättää kaupunginhallitus. 


Päivitetty 20.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta