Olet tässä

Päivitys koronaepidemiatilanteesta 23.3.2020

23.3.2020

Kokkolan kaupunki päivittää koronaepidemian aikaista tilannekuvaa säännöllisesti arkipäivisin. Viikonloppuisin päivitys julkaistaan, mikäli ohjeistuksissa tai tilannekuvassa tapahtuu muutoksia.

Soite päivittää omalta osaltaan tilannekuvaa päivittäin. Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, joka varmistui 23.3.2020. Tartunnan saanut on Soiten työntekijä. Tartunta ei liity Soitessa aiemmin todettuihin kahteen tartuntaan. 

Varhaiskasvatus

Päiväkotien ja muiden varhaiskasvatusyksiköiden lähipäivien asiakasmääristä saadaan päivitetty tieto, kun perheet ilmoittavat hoidontarpeesta keskiviikkoon 25.3. mennessä. Tämän jälkeen tehdään päätöksiä mahdollisista tiivistämisjärjestelyistä. Mahdollisesti suljettavissa yksiköissä tehdään vuosihuoltoja ja aikaistetaan suunniteltuja korjaustöitä. Henkilökunta siirtyy tarpeen mukaan muihin yksiköihin.

Koulujen 1.-3. vuosiluokkien lähiopetus

Valtioneuvoston tarkennetun linjauksen mukaisesti peruskoulun nuorimmilla oppilailla on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen riippumatta vanhempien ammatista. Suositus epidemian hillitsemiseksi on kuitenkin, että mahdollisimman moni lapsi osallistuisi opetukseen etänä. Muuttunut linjaus tuli voimaan maanantaina 23.3.

Kokkolassa lähiopetukseen on ilmoittautunut ja osallistunut noin noin 5 % 1.-3. vuosiluokkien oppilaista, eli saman verran kuin maassa keskimäärin. Määrässä ei ole merkittävää muutosta viime viikon tilanteeseen nähden. Valtaosa 1.-3. luokkien oppilaista jatkaa opiskelua kotona.

Yleisten alueiden käyttö koronaepidemian aikana

Yleisten alueiden kuten leikkipuistojen, kuntoilualueiden, skeittipaikkojen ja laavujen käyttö on sallittua, mutta kaupunki suosittelee välttämään erityisesti suosituimpia paikkoja koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolojen aikana. Erityisesti skeittipaikoilla (Hollyhaan, Isokylän ja Kirkonmäen skeitit) sekä suosituimmilla retkireittien taukopaikoilla (Laajalahti, Hällskär) on ollut runsaasti käyttäjiä.

Muistutamme koko maata koskevista rajoitteista:

  • ei yli kymmenen henkilön kokoontumisia
  • pidetään etäisyyttä muihin käyttäjiin
  • hyvää käsihygieniaa noudatettava
  • älä tule paikalle sairaana tai jos olet karanteenissa


Kaupunginhallitus käsittelee henkilöstöresurssin sopeuttamista

Työnantajan edustajat ja ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kokoontuivat maanantaina 23.3. yhteistoimintalain mukaiseen infotilaisuuteen koronavirusepidemiaan liittyen. Tilaisuudessa haettiin keinoja henkilöstön toimeentulon turvaamiseksi niissä tehtävissä, joissa työ on vähentynyt tai vähentyy valtioneuvoston 16.3. tekemien linjausten johdosta. Kaupunginhallitus käsittelee aihetta kokouksessaan 23.3.

Päivitetty 23.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta