Olet tässä

Kokkola valmistautuu koronarajoitusten hallittuun lieventämiseen

5.5.2020

Kokkolan kaupunki valmistautuu koronarajoitusten hallittuun lieventämiseen valtioneuvoston maanantai-iltaisten linjausten mukaisesti. Rajoituksia puretaan ja lievennetään asteittain huomioiden eri viranomaisten ohjeistus, joka tarkentuu epidemiatilanteen mukaan. Poikkeustilarajoitukset ovat voimassa 13.5. saakka.

Kokoontumisrajoitukset

Kokoontumisrajoitusta lievennetään nykyisestä 10 ihmisestä enintään 50 ihmiseen 1.6. alkaen toistaiseksi. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31. heinäkuuta saakka.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan rajaamalla asiakasmääriä, asettamalla turvaetäisyyksiä ja ohjeistamalla hygieniasta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti valtion ja kuntien museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset avataan 1.6. alkaen

Kirjastot

Kokkolassa kirjastojen palautusluukut ovat jo toiminnassa, ja uloslainausta valmistellaan. Tavoitteena on, että mm. varatun aineiston lainaus voidaan aloittaa mahdollisimman pian. Kirjastot avataan kesäkuun alussa.

Museot

Kokkolan kaupungin museot avaavat ovensa kesäkuun alussa.

Koulut ja varhaiskasvatus

Peruskoulut siirtyvät linjauksen mukaisesti lähiopetukseen torstaina 14.5. Myös varhaiskasvatusyksiköissä toiminta jatkuu normaalisti. Toiminnassa huomioidaan mm. tarkennetut hygieniaohjeet ja ruokailujärjestelyt. Koulu- ja yksikkökohtaisista käytännön järjestelyistä tiedotetaan suoraan huoltajia Wilmassa ja Päikyssä.

Lukioissa ja toisen asteen koulutuksessa jatketaan pääosin etäopetusta lukukauden loppuun saakka.

Liikuntapaikat

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ulkoliikunta- ja harrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoitukset huomioiden. Uintikeskus VesiVeijari, Urheilutalo ja liikuntahallien kuntosalit avataan kesäkuun alussa. Aukioloajoista ja mahdollisista erityisjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Seurat ja yhdistykset vastaavat kokoontumisrajoitusten noudattamisesta omassa toiminnassaan.

Kaupungin asiakaspalvelupisteet

Kokkolan kaupungintalon ja aluetoimistojen asiakaspalvelu jatkuu puhelimitse ja sähköisissä kanavissa. Kaupungintalon asiakaspalvelupiste avataan rajoitetusti kesäkuun alussa. Kaupunki suosittelee edelleen sähköisten palvelujen käyttöä.

Päivitetty 5.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta