Olet tässä

Koronatilannekatsaus 4.9.2020

4.9.2020

Suojamaskien käyttösuositus Keski-Pohjanmaalla on tullut voimaan 3.9. Suojamaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille

  • julkisessa liikenteessä,
  • koronatestiin hakeutuessa,  
  • riskimaasta Suomeen palattaessa

Suojamaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Suojamaskien ensijakelu julkista liikennettä käyttäville yli 15-vuotiaille koululaisille

Kokkola jakaa ensi viikon alussa suojamaskeja julkista liikennettä käyttäville yli 15-vuotiaille perusopetuksen ja lukion oppilaille. Maskijako tapahtuu kouluissa, ja maskeja jaetaan 20 kpl / oppilas, mikä vastaa kahden kouluviikon maskitarvetta. Maskien mukana jaetaan ohje niiden oikeaoppisesta käytöstä. Samalla ohjeistetaan oppilaita ja huoltajia varautumaan maskien jatkotarpeeseen itse kansallisen suosituksen mukaisesti.

Tässä vaiheessa maskisuositus ei koske vakiintuneita työ-, harrastus- tms. yhteisöjä, jossa samat henkilöt toimivat toistuvasti vuorovaikutuksessa. Kokkolan kaupunki varautuu mahdolliseen maskijakeluun henkilöstölleen, mikäli ohjeistus muuttuu. Suojamaskeja ja visiirejä käytetään jo nyt niissä tehtävissä, joissa se on työriskinarvion perusteella tarpeen. Ensisijaisena suojautumiskeinona suositellaan turvavälien ja hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Kaupungin tiloissa järjestettävät yli 50 henkilön tilaisuudet

Kaupungintalon kokous- ja aulatiloissa muistutetaan turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamisesta kuvallisin ohjein. Tapahtumien järjestäjät huomioivat suositukset mm. tilaisuuksien istumajärjestelyissä. Kaupungintalolla on useita käsienpesupisteitä ja sisäänkäyntien yhteydessä käsidesiautomaatit. 

Päivitetty 4.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta