Olet tässä

Kouluateriajakelu Kokkolassa pyritään aloittamaan pääsiäisen jälkeen

3.4.2020

Etäopetuksessa olevien peruskoulun oppilaiden kouluateriajakelun aloitus viivästyy. Kouluaterioiden ennakoitua suurempi tarve laittaa käytännön suunnitelmat uusiksi. Myös raaka-ainetoimituksiin tarvitaan lisäaikaa. Oppilaiden huoltajille tiedotetaan asiasta tarkemmin Wilman kautta.

”Ammattilaisten ennakkoarvio kouluaterian tarpeesta oli noin 250 annosta / päivä. Tämän pohjalta varauduttiin noin 400 atrian valmistamiseen.  Ensimmäiseen kyselyyn vastasi 620 perhettä, joissa on yhteensä vajaa 1200 oppilasta”, toteaa ruotsinkielisten opetuspalvelujen johtaja Ronnie Djupsund. Näin ollen ennakkosuunnitelmaa joudutaan muuttamaan täysin.

”Koulukeittiöt on suunniteltu paikan päällä tapahtuvaan ruokailuun. Annospakkausten turvalliseen tuottamiseen käytettävä cook & chill –menetelmä vaatii paitsi pakkauskoneita, myös huomattavasti normaalia ruoanvalmistusta laajemmat jäähdytystilat. Valmistelimme ateriajakelua ennakkoarvioiden pohjalta enimmillään 400 oppilaalle, johon olemassa oleva pakkaus- ja jäähdytyskapasiteetti riittäisi”, kertoo kaupungin puhtaus- ja ruokapalvelujen vastuualuepäällikkö Jutta Koivuniemi.

Jotta ruokajakelu saadaan toimimaan suurelle oppilasmäärälle, jakelun alku siirtyy. Myös jakeluaikoihin ja –paikkoihin on tulossa muutoksia, jotta hygienia- ja kokoontumisohjeistus pystytään huomioimaan.  Todennäköisesti myös jakelupäiviä tullaan porrastamaan.

”Olemme tietenkin hyvin pahoillamme siitä, että alkuun ei päästä toivotussa aikataulussa. Annosten tarve kuitenkin ylitti kaikki ennakkoarviomme. Raaka-ainetilaukset ja käytännön järjestelyt vaativat lisäaikaa. Tavoitteenamme on saada tarkemmat tiedot jakelukäytännöstä huoltajille ennen pääsiäistä, ja ateriajakelu käyntiin pääsiäisen jälkeen”, jatkaa Djupsund.

Päivitetty 3.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta