Olet tässä

Kokkolan kaupungin kunniamitalien saajat vuonna 2020

11.9.2020

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleille henkilöille Kokkolasalissa perjantaina 11.9. klo 15.00 järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista. Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kunniamitalien myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja.

Kunniamitalit

Kaikkiaan kunniamitaleita myönnetään tänä vuonna 20 henkilölle. Kultaisen kunniamitalin saavat kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus ja kaupunginvaltuuston jäsen Pirkko Häli.

Sampo Purontaus huomioidaan pitkäaikaisesta työstään Kokkolan kaupungin kulttuuritoimenjohtajana ja alueen kulttuurielämän vahvana puolestapuhujana niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Pirkko Häli saa kultaisen kunniamitalin ansioistaan pitkän linjan kunnallispoliitikkona ja panoksestaan useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Hopeinen kunniamitali myönnetään kaupunginvaltuutettu Esa Kantille, johtajaylilääkäri Pirjo Dabnellille, kirkkoherra Jouni Sirviölle, teatterinjohtaja Juha Vuoriselle sekä kaupunginvaltuutettu Raimo Hentelälle.

Pronssinen kunniamitali myönnetään kuoronjohtaja Marita Kaakiselle, toimittaja Hannele Haanpää-Holapalle, näyttelijä Isa Lindgren Backmanille, laivuri Jari Sundbäckille, toimitusjohtaja Olli Lindkvistille, ylilääkäri Marko Rahkoselle, kirjailija-käsikirjoittaja-tuottaja Pauliina Holmqvistille, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin äänentuottaja Ari Hanhikoskelle, ampumaurheilija Timo Nissilälle, kauppias Pekka Hirvelle, liikunnanohjaaja Anne Raatikaiselle, ICT-pääsuunnittelija Tom Pajulalle sekä ”Sauna-Tero” Tero Hannilalle.

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Markku Leskelälle ja Heikki Savolalle sekä Eemi Kamulalle. 

Päivitetty 11.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta