Olet tässä

Laajalahdessa harvennetaan metsää - alueella liikkujilta edellytetään varovaisuutta työn aikana

10.11.2020

Kokkolan kaupunki tekee metsän harvennusta Laajalahden alueella keskiviikosta 11.11. alkaen.

Työn arvioitu kestoon noin neljä viikkoa. Koneurakan toteuttaa Metsä Group. Harvennettavat alueet merkitään maastoon kuitunauhoin. Työmaat koskevat osaa frisbeegolf-väylistä. Työkoneet voivat liikkua myös ulkoilureitillä tai poluilla.

Varsinaisen hakkuu- ja ajotyön ajaksi frisbeegolf-väyliä suljetaan muutaman päivän ajaksi yksi tai kaksi väylää kerrallaan. Muut väylät ovat käytettävissä. Suljetun väylän heittopaikka merkitään sulkunauhalla ja tiedotteella. Sulkunauha ja tiedote poistetaan heti, kun väylä on jälleen käytettävissä.

Laajalahden alueella liikkujia pyydetään välttämään sulkunauhoin merkittyjä alueita ja noudattamaan urakoitsijan opasteita. Turvaetäisyys hakkuukoneeseen on 90 metriä. Koneiden työskentelyalueella ei saa liikkua noudattamatta turvaetäisyyttä.

Alueella pyritään minimoimaan maastoon aiheutuvat vauriot. Kuluneimpiin maastonkohtiin levitetään hakkuutähteitä suojaamaan maastoa ja mahdollistamaan kasvillisuuden palautuminen. Näillekin alueille jätetään riittävästi vapaita kulku-uria, joilla liikkuminen on mahdollista työn päätyttyä.

Päivitetty 10.11.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta