Olet tässä

Kokkolalle UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus

1.9.2020

Suomen UNICEF on myöntänyt Kokkolan kaupungille Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Kehittämistyö alkoi Kokkolassa vuonna 2017. 

UNICEF kiittää Kokkolaa sitoutuneesta ja rakenteellisiin muutoksiin tähtäävästä työstä lapsen oikeuksien hyväksi. 

Kokkolassa kehittämistyö käynnistyi onnistuneella alkukartoitustyöllä, jossa kuultiin laajasti lapsia, nuoria sekä muita kuntalaisia Kokkolan lapsiystävällisyyden tilanteesta. Hyviksi esimerkeiksi varsinaisesta kehittämistyöstä UNICEF nostaa muun muassa sen, että kouluille perusopetukseen ja lukioihin on resursoitu kehittäjäopettajat, ja että nuorisopalveluissa on tehty tärkeää työtä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten kanssa. Lapsen oikeudet ja lapsiystävällisyys on nostettu myös kaupungin strategiaan.

- Lapsen oikeuksien toteutuminen vaatii tekoja sekä lasten jokapäiväisessä arjessa että kunnan hallinnossa ja päätöksenteossa. Kokkola on tässä työssä hyvällä polulla. Ottakaa jatkossakin lapset ja nuoret vahvasti tähän työhön mukaan, kehottaa lapsiystävällisen hallinnon asiantuntija Sanna Koskinen Suomen UNICEFilta. 

Tunnustusta myöntäessään UNICEF arvioi sekä kehittämisprosessia että saavutettuja tuloksia. Tunnustus ei tarkoita, että työ olisi valmis, vaan kunta sitoutuu jatkamaan lapsiystävällisyyden kehittämistä. Kokkolalle nyt myönnettävä tunnustus on voimassa kaksi vuotta. 

Päivitetty 1.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta