Olet tässä

Lucina Hagman -palkinto jaetaan tänään

1.9.2020

Kokkolan kaupunki jakaa 400-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi ensimmäisen Lucina Hagman –palkinnon. Palkinnolla Kokkola haluaa jatkaa kälviäläissyntyisen Lucina Hagmanin kasvatusfilosofista perinnettä. Palkinnon saajana voi olla yksittäinen henkilö, pienryhmä tai yhteisö, joka on joko määrätietoisen ja pitkäaikaisen työn tai uuden innovaation avulla edistänyt koulutuksen ja sukupuolten välistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, sekä tehnyt pedagogista työtä kasvatuksen ja koulutuksen uudistamiseksi. Juhlavuonna 2020 jaetaan yksi palkinto ja kaksi kunniamainintaa.

Palkintoraadin jäsenet ovat Sari Innanen (pj), Suvi Alamaa, Ronnie Djupsund, Merja Meriläinen ja Maija Myllykangas. 

Lucina Hagman –palkinnon saa kasvatustieteen maisteri Eeva-Liisa Kiiskilä. Hän on valmistunut Oulun yliopiston monikulttuuriselta linjalta ja työskennellyt pitkään opettajana ja rauhankasvattajana Kokkolassa edistäen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Kiiskilä on toiminut pitkään Kiviniityn yhteiskoulussa maahanmuuttajaoppilaiden valmistavassa opetuksessa ja ollut avainhenkilö Kokkolan Maailmankoulussa, jonka malli on tunnustettu valtakunnallisesti. Hän on ollut aktiivisesti mukana lukuisissa kansainvälisissä projekteissa koordinointi- ja koulutustehtävissä, ja on työstänyt yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman päivitystä Kokkolan alueella. 

Lisäksi raati jakaa kaksi kunniamainintaa. Kunniamainintojen saajat ovat Kälviän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuire Matilainen ja Lohtajan yläkoulun kotitalousopettaja Anne Kamunen-Kauro
Tuire Matilainen on toiminut omistautuneesti ja motivoivasti lasten ja nuorten hyväksi Kälviän 4H-yhdistyksessä. Hän on koordinoinut laaja-alaisesti kerhotoimintaa ja tukenut nuorten yrittäjyyttä. Tänä vuonna Tuiren luotsaama tyttöjen erä- ja seikkailukerho on palkittu Suomen parhaana 4H-kerhona. Hän rakentaa siltoja ja kehittää yhteisöllistä ilmapiiriä toiminnallaan.
Anne Kamunen-Kauro on toiminut vuosia Lohtajan yläkoulun rakastettuna kotitalousopettajana, ja sitouttanut lukuisia omia luokkiaan luokkaretkihankkeisiin, joiden varainkeruu on tehty innovatiivisesti, aidon yhteisöllisesti ja tasa-arvo huomioiden. 

Päivitetty 1.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta