Olet tässä

Kokkola 20 –paikallispuolustusharjoitus näkyy kaupungissa ja lähialueilla

31.8.2020

Viikon mittainen Kokkola 20 –paikallispuolustusharjoitus on näkyvästi esillä Kokkolan kaupunkikuvassa 7.-11.9. Harjoituksen tavoitteena on testata paitsi paikallisjoukkojen toimintaa myös viranomaisyhteistyötä kriisitilanteessa. Harjoitusta johtaa Porin Prikaati ja siihen osallistuu noin 800 varusmiestä sekä reserviläisjoukkoja ja Puolustusvoimien kantahenkilöstöä.

Harjoituksen aikana kehitetään paikallisjoukkojen valmiutta oman lähialueen puolustukseen. Yleisölle näkyvin toiminta painottuu Kokkolaan, mutta harjoituksen aikana jalkaudutaan myös lähikuntiin. Harjoitusta edeltävänä viikonloppuna 4.-6.9. Lohtajalla tapahtuva ampumaharjoitusvaihe ja viikon aikana käytävät taisteluharjoitukset aiheuttavat melua. Harjoituksissa käytetään sivullisille vaarattomia paukkupatruunoita. Myös koronapandemia on huomioitu harjoituksen järjestelyissä.

Kokkola 20 on yksi Maavoimien kuudesta eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustusharjoituksista.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin Prikaatin sosiaalisen median kanavissa. Aihetunnisteina käytetään #kokkola20, #karleby20, #paikallispuolustus ja #porpr.

Sivun alkuun

Päivitetty 31.8.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta