Olet tässä

Uintikeskus VesiVeijari ja monet muut julkiset palvelut avaavat ovensa kesäkuun alussa

27.5.2020

Kokkola avaa palveluja, kirjastoja ja liikuntatiloja vaiheittain koronarajoitusten lieventyessä. Tiloja ja palveluja avattaessa kiinnitetään huomiota erityisesti hygienia- ja turvallisuusohjeistukseen. Tuorein tieto mahdollisista muutoksista päivitetään kaupungin verkkosivulle.

Uintikeskus VesiVeijari

VesiVeijarin allasosasto, pukeutumis- ja pesutilat sekä saunat ovat avoinna 1.6. alkaen  ma - ti klo  08 – 20, ke ja pe 10 - 20, to 06 - 20 ja la - su 10 - 18. Ulkouima-altaat ovat käytössä 15.6. alkaen. Riskiryhmiin kuuluville asiakkaille suositellaan aamuvuoroja maanantaisin (8 – 10) ja torstaisin (6 – 10).

VesiVeijarin siivousta on tehostettu ja turvavälit on huomioitu, kertoo palvelupäällikkö Mikael Ahlstrand: ”Hallin vuosihuollon yhteydessä on tehty tilojen perusteellinen puhdistus. Ovien avauduttua jatkamme tehostetulla siivouksella. Pukuhuone-, pesu- ja saunatiloissa rajoitetaan henkilömääriä ja tehostetaan turvavälejä. Varaudumme myös rajaamaan henkilömääriä tietyissä altaissa.” 

Ahlstrand toteaa myös, että yleisten ohjeiden mukaan mihinkään liikuntatiloihin ei saa tulla lievästikään oireisena. ”Pyydämme uimaan tulijoita käyttämään käsidesiä ennen kassalla asiointia. Suosimme myös korttimaksua. Kesälomien alkaessa uimataitoiset lapset ovat tervetulleita polskimaan myös kavereiden kanssa, mutta toivomme, että hallikäyttäytymis- ja hygieniaohjeet kerrattaisiin kotona yhdessä vanhempien kanssa. Näin VesiVeijari on mahdollisimman turvallinen liikuntapaikka kaikenikäisille”, Ahlstrand muistuttaa.

VesiVeijarin solarium, kokous- ja tilaussaunat ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Myöskään maauimalan grillauspistettä ei avata.

Urheilutalo, Kälviän vapaa-ajantalo ja Lohtajan Maininki

Liikuntahallien kuntosalit ja Urheilutalon tilat avataan 1.6. Käyttäjiä pyydetään noudattamaan turvavälejä ja hygieniaohjeistusta. Kuntosalitiloissa mahdollistetaan laitteiden omatoiminen pyyhkiminen ennen ja jälkeen käytön.

Kuntosalien kausikorttien käyttöaikaa jatketaan palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Jatkoaika haetaan sähköpostitse liikuntahyvitykset@kokkola.fi. Ilmoita viestissä nimi ja puhelinnumero sekä minkä paikan korttia haluat jatkaa.

Ulko- ja urheilukenttien pukutilat

Myös ulkokenttien pukuhuone- ja sosiaalitilat avataan kesäkuun alussa. Kaupunki suosittelee kuitenkin ensisijaisesti, että peseytyminen harjoitusten jälkeen hoidetaan mahdollisuuksien mukaan kotona. Seurat ja yhdistykset vastaavat kokoontumisrajoitusten noudattamisesta omassa harjoitus- ja kilpatoiminnassaan.

Liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvist toteaa, että toiveita liikuntatilojen avaamisesta on tullut toukokuussa tiuhaan. Samalla hän peräänkuuluttaa käyttäjien vastuuta rajoitusten lieventyessä. ”Meillä Keski-Pohjanmaan alueella epidemia on pysynyt kurissa, ja tautitapauksia on vähän. Hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattaminen rajoitusten lieventyessä on kuitenkin todella tärkeää. Pyrimme pitämään liikuntapaikat mahdollisimman turvallisina kaikille käyttäjille, ja avaamaan palveluja mahdollisuuksien mukaan.”

Uimarannat

Kaupungin uimarannat ovat käytössä normaalisti. Käyttäjien toivotaan huomioivan turvavälit ja hygieniaohjeet myös rannoilla. Veden äärellä myös omien roskien siivous roskakoreihin lisää viihtyvyyttä.

Kirjasto

KIrjastot avataan vaiheittain 1.6. alkaen. Kesän aukioloajat löytyvät verkkosivulta www.kokkola.fi/kirjasto.

Asiakkaiden toivotaan suosivan itsepalvelua ja välttävän tarpeetonta oleskelua kirjastoissa. Aineistoja voi palauttaa palautusluukkuun tai –automaattiin ja varauksia tehdä verkkokirjastossa (anders.finna.fi), sähköpostitse tai puhelimitse. Varatut aineistot voi noutaa omatoimisesti varaushyllystä, ja kirjastojen lainausautomaatit ovat käytössä. Kirjaston kokous- tai muita tiloja ei voi varata käyttöön 31.7. saakka

Kirjaston näyttelyt

Kiellettyjä, kadonneita ja kuluneita (Kokkola 400 - Lukuseura 220) 1. - 30.6.2020.

Tutkimusamanuenssi Pertti Hyttisen kokoama näyttely Kokkolan lukuseurasta ja sen kirjoista  kaupunginkirjastossa

Kokkola Polaroid –valokuvanäyttely 1.-31.8.

Manu Kerola on kuvannut näyttelyn kuvat viime kesänä vanhalla Polaroid –kameralla. Hän hakee kauneutta unohdetuista, katoavista ja kenties rumiksikin koetuista Kokkolan kohteista.

Museot

Museon kohteet ja näyttelyt avataan vaiheittain. Museot avoinna ti-su 11-16, to 11-18. Riskiryhmiin kuuluville pe 10-11.

  • Pedagogio ja Lassanderin talo 2.6. alkaen
  • K.H. Renlundin museo, Roosin talo 18.6. alkaen

Kokkola 400 – onni suosii rohkeaa. Juhlavuonna Kokkolan 400-vuotias historia punoutuu kiehtoviksi henkilötarinoiksi. Sivistys ja elinkeinot kukoistivat kaupungissa, joka kasvatti aikansa edelläkävijöitä.

  • ITE-museo 11.6. alkaen

Pohjoismaisen taidekoulun luova tunnelma ja 34-vuotinen toiminta piirtyvät eläväksi näyttelyksi, kun koulun opettajien ja opiskelijoiden työt sekä alumnien uusimmat teokset esitetään rinnakkain.

Kaupungintalo ja aluetoimistot

Asiakaspalvelu puhelimitse, sähköpostitse ja sähköisissä palvelukanavissa. Kaupungintalo ja aluetoimistot ovat suljettuna 6.-31.7.

Koronatukea ja neuvoja yrityksille

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK neuvoo yrityksiä koronatukien hakemisessa. Yksinyrittäjien koronatuen hakuaika 31.8. saakka. Lisätietoja www.kosek.fi.

Noudata yleisiä hygienia- ja kokoontumisohjeita, muista turvaväli!

  • Älä tule julkisille paikoille, jos sinulla on sairauden oireita.
  • Huomioi tilakohtaiset ohjeet
  • Vältä turhia lähikontakteja, huolehdi 1-2 m turvavälistä.
  • Muista oikea yskimis- ja käsihygienia. Korona leviää erityisesti pisaratartuntana.

Yleiset kokoontumisrajoitukset 1.6 alkaen

  • kokoontumiset ja yleisötilaisuudet: enintään 50 henkilöä
  • 51-500 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa / alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää, jos turvallisuus voidaan varmistaa. Järjestäjä on vastuussa turvallisuudesta. Tarkista ohjeistus www.avi.fi


Päivitetty 18.6.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta