Olet tässä

Piispanmäen monitoimitalon rakentamisesta lapsivaikutusten arviointi

27.5.2020

Kokkolan Piispanmäen alueelle suunnitellaan uutta yhtenäiskoulua, johon yhdistyvät hallinnollisesti Hakalahden ja Jokilaakson koulut. Uusi Piispanmäen koulu tulee sisältämään luokka-asteet 1-9. Lisäksi samaan rakennukseen suunnitellaan sijoitettavaksi päiväkoti ja esiopetus sekä nuorisotila.

Monitoimitalon rakentamisesta tehdään nyt lapsivaikutusten arviointia, jolla pyritään selvittämään, millaisia vaikutuksia kahden koulun sekä päiväkodin, esiopetuksen ja nuorisotilan yhdistämisellä on lasten ja nuorten arkeen. Tarkastelun pohjana toimivat lapsen oikeudet.

Meneillään on huoltajille suunnattu kysely aiheesta. Huoltajat saavat vastauslinkin Wilman kautta, ja heidän vastauksensa tallentuvat anonyymeina. Huoltajien lisäksi lapsivaikutusten arviointia varten kuullaan tässä vaiheessa Jokilaakson koulun 3.-6. luokan oppilaita sekä Hakalahden koulun 7.-9. luokkien oppilaita poikkeustilanteen vuoksi Webropol-kyselyiden muodossa.

Oppilaita ja vanhempia on kuultu jo aiemmin Piispanmäen suunnittelutyön alkuvaiheessa. Osallistamista tullaan tekemään myös jatkossa suunnittelutyön edetessä, lapsivaikutusten arvioinnin jälkeenkin. Lapsiystävällinen kunta –kehittämistyössä keskiössä ovat lapsen oikeuksien lisäksi lasten ja nuorten osallisuus, jota lapsivaikutusten arviointi myös edistää.


Lisätietoja lapsivaikutusten arvioinnista ja lapsiystävällinen kunta -kehittämistyöstä:

Sanna Immonen, lapsiystävällinen kunta -koordinaattori
sanna.immonen(a)kokkola.fi / p. 044 7809 247

Sivun alkuun

Päivitetty 26.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta