Olet tässä

Koronavirus aiheuttaa haasteita elinkeinoelämälle myös Kokkolassa

30.3.2020

Nopeasti muuttunut tilanne on muuttanut usean toimialan toimintaedellytyksiä. Vielä on haastavaa arvioida kuinka pitkiä ja pysyviä vaikutukset ovat, mutta selvää on, että ne ovat mittavia.

Perjantaina 27.3 maan hallitus on päättänyt yksinyrittäjille suunnattavasta tuesta täydentämään jo aiemmin päätettyjä yritystukia. Tuki kanavoidaan kuntien kautta. Kokkolan kaupunki luonnostelee KOSEKin kanssa toimintamallia. Tavoitteena on valmius ryhtyä toimeen, kun hallituksen päätös ja ohjeistus tukien myöntämisestä saadaan.

Kokkolan kaupunki ja KOSEK ovat käynnistäneet elinkeinoelämän tukitoimien valmistelun. KOSEK toteuttaa parhaillaan webinaarisarjaa, joka käsittelee koronan vaikutuksia yrityksiin. Seuraava webinaari on tiistaina 31.3. Valmisteilla on myös yrityskysely, jonka antamaa tietoa hyödynnetään jatkotoimien suunnittelussa. KOSEK on myös aktiivisesti yhteydessä alueen yrittäjiin.

Kansallisella tasolla on keskusteltu laajasti toimitilojen vuokrien tilapäisestä alentamisesta. Kokkolan kaupunki linjaa omistamiensa tilojen osalta asiaa tarkemmin konserni- ja kaupunkikehitysjaostossa tänään maanantaina.

Koronatilanne edellyttää toimenpiteitä myös yrityksissä. Ensiarvoisen tärkeää on, että yrittäjä itse on aloitteellinen ja riittävän ajoissa ryhtyy vaadittaviin toimenpiteisiin. Kosekin yritysneuvojat tarjoavat apua yrityksille niin isommissa kuin pienemmissä asioissa.

Päivitetty 30.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta