Olet tässä

Kirjastossa alkaa uloslainaus maanantaina 11.5.

7.5.2020

Maanantaina 11.5. Kokkolan kaupunginkirjastossa alkaa pika-asiointi itsepalveluna rajoitetuin aukioloajoin. Pika-asiointi tarkoittaa vain varausten noutamista ja palautusten jättämistä. Kirjaston asiakastiloja rajataan eikä kirjastoihin voi jäädä oleskelemaan, etsimään kirjoja ja muuta aineistoa, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia.

Toukokuussa uloslainaaminen on mahdollista pääkirjastossa sekä Kälviän, Lohtajan, Ullavan ja Rahkosen kirjastoissa. Koivuhaan kirjastossa on muuttotyöt käynnissä ja se avaa ovensa uudessa tilassa aikaisintaan kesäkuussa. Kirjastoauto ei aja toukokuussa.

Toukokuun aikana voit lainata varattua aineistoa ja palauttaa lainoja auki olevissa kirjastoissa. Aineistoa voit varata verkkokirjastossa anders.finna.fi sekä sähköpostitse ja puhelimitse. Valitse noutopaikaksi jokin auki olevista kirjastoista. Mikäli sinulta puuttuu verkkokirjaston käyttöön tarvittava pin-koodi, voit noutaa koodin kirjastosta, puhelimitse tai sähköpostitse.

Jos sinulla on varauksia muissa kirjaston noutopisteissä, pysyy niiden varaustilanne ennallaan. Varausten noutoa kiinni pysyvistä toimipisteistä ei valitettavasti voida tällä hetkellä järjestää. Vain kirjastoauton varaukset voi noutaa pääkirjastosta.

Noudettavissa olevista varauksesta lähetetään asiakkaalle sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoitus. Jos haluat noutaa ikääntyneen omaisesi varaukset, ota myös hänen kirjastokorttinsa mukaan.

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi pyydämme sinua muistamaan metrin turvavälin kirjastossa asioidessasi ja välttämään kirjastossa asiointia flunssaoireisena. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä, sillä kirjastoon voi aluksi syntyä ruuhkaa. Koska kirjastot ovat olleet suljettuina lähes kaksi kuukautta, on saapuneita varauksia kertynyt paljon.

Maanantaista 11.5. alkaen pääkirjastossa
  • voi palauttaa aineistoa palautusautomaatteihin
  • voi noutaa verkkokirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse tehtyjä varauksia omatoimisesti varaushyllystä
  • voi lainata varattua aineistoa omatoimisesti lainausautomaatilla. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa lainausautomaatin käytössä.

Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastoissa varattu aineisto laitetaan valmiiksi lainattuna pussiin, jonka voit noutaa kirjaston eteisaulasta.


Muut kirjastopalvelut pysyvät suljettuina

Vaikka varausten uloslainaaminen alkaa, kirjastotilat eivät ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle. Kirjastokäynnille ei siis kannata tulla vielä koko perheen voimin. Lehtilukusalit, hyllyt, asiakastietokoneet ja wc-tilat eivät ole käytettävissä. Kirjastotilat saa Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti avata kesäkuun alussa.

Maksuista ei tarvitse vielä huolehtia

Kertyneitä maksuja ei toukokuun aikana peritä, eivätkä kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen. Kirjastojen sulun ajan lainassa olleet kirjat voi palauttaa kirjastoon, mutta ylimääräisiä myöhästymismaksuja lainoista tai noutamattomista varauksista ei vielä kerry. Kirjastoissa ei voi toukokuun aikana maksaa kertyneitä maksuja.

Uloslainaamiseen avattavat kirjastot

Pääkirjasto: arkisin kello 9-18

Kälviän kirjasto: maanantai, keskiviikko ja torstai kello 10-18, tiistai ja perjantai kello 10-16

Lohtajan kirjasto: maanantai, tiistai, torstai ja perjantai kello 10-16 ja keskiviikko kello 10-18

Ullavan kirjasto: keskiviikko kello 10-15 ja torstai kello 15-18

Rahkosen kirjasto: maanantai kello 15-18 ja perjantai kello 10-14


Päivitetty 11.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta