Olet tässä

Kaupunginvaltuuston budjettikokous

17.11.2020

Kokkolan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 16.11. käsittelemään vuoden 2021 verotusta ja talousarviota. Esityslistalla olivat myös kulttuurilaitosten kolmivuotinen avustussuunnitelma ja vuosien 2022-2023 taloussuunnitelma.

Vuoden 2021 tuloveroprosentista äänestettiin. Sakari Ruisahon (SDP) esitti tuloveron nostamista 21,75 prosenttiin. Valtuusto päätyi äänin 15 – 27 pitämään veroprosentin nykyisellä tasolla 21,50 %. Kiinteistöveroprosentiksi päätettiin esityksen mukaisesti yleinen 1,25 %, vakituisten asuntojen kiinteistöveroksi 0,70 % ja muiden kuin vakituisten asuntojen kiinteistöveroksi 1,10 %.

Eniten keskustelua käytiin vuoden 2021 talousarviosta ja vuosien 2022 – 2023 taloussuunnitelmasta.  Kokkola-tuelle määritelty 235 000 euroa sisällytettiin koko sivistyslautakunnan budjettiin ja kaupungin säästötavoite päätettiin pitämään esitetyssä 2,5 miljoonassa eurossa.

Valtuusto hyväksyi kulttuurilaitosten kolmivuotisen avustussuunnitelman esityksen mukaisesti. Suunnitelman toimeenpanon yhteydessä yhdistetään laitosten toiminta- ja vuokra-avustukset, ja edesautetaan kulttuurilaitosten toiminnan suunnittelua ja ennakointia. Useampivuotinen avustusuudistus on linjassa myös Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionosuusuudistuksen kanssa.

Valtuusto myönsi anotun vapautuksen kaupunginvaltuuston jäsenyydestä Johan Candelinille ja valitsi varavaltuutettu Raimo Rahnaston (KD) varsinaiseksi jäseneksi jäljellä olevalle toimikaudelle.  Samoin Carola Holmbäck-Puskalalle myönnettiin vapautukset sivistyslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenyydestä ja sivistyslautakunnan varajäsenyydestä. Tilalle sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon ja sivistyslautakunnan varajäseneksi valittiin Heidi Kuikka (RKP). Valtuusto merkitsi tiedoksi myös varavaltuutettujen määrän täydennykset.

Sivun alkuun

Päivitetty 17.11.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta