Olet tässä

Kaupunginvaltuusto päätti perustaa yhtiön kehittämään urheilu- ja tapahtumapuistoa 

29.9.2020

Kokkolan kaupunginvaltuuston maanantain 28.9. kokouksessa kuultiin yli 20 puheenvuoroa, kun urheilu- ja tapahtumapuiston kehittämisestä päätettiin. Puheenvuoroissa esille nousivat erityisesti huoli kustannusten kasvusta ja tilojen tuntiveloituksen maltillisuudesta harrastajien kannalta. 

Valtuusto päätti kehittää urheilu- ja tapahtumapuistoa joulukuussa 2018 hyväksytyn alueen yleissuunnitelman mukaisesti. Kehittäminen tehdään yhtiöpohjalta, ja kaupunginhallitus valtuutettiin perustamaan yhtiö käynnistämään toimintaa. Yhtiö toteuttaa alueelle hybridiareenan ja harjoitusjäähallin sekä kehittää kokonaisuutta liikunta- ja tapahtuma-alueena. Myös nykyinen jäähalli siirretään perustettavaan yhtiöön. Tarvittavat rahoitus- ja takauspäätökset tuodaan aikanaan erikseen kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Nykyisen keskuskentän alue kaavoitetaan asuntokäyttöön, ja siitä saatavat tuotot sijoitetaan urheilu- ja tapahtumapuiston kehittämiseen. Esityksen mukainen päätös syntyi äänin 27 – 16.

Kaupunginvaltuuston kokouksen muita aiheita olivat muun muassa tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vastine, kaupunkistrategian väliarviointi sekä talousraportti 1-7/2020.

Sivun alkuun

Päivitetty 29.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta