Du är här

Updatering om coronavirusepidemin 9.4.

9.4.2020

Begränsningarna inom småbarnspedagogiken, undervisningen och utbildningen fortsätter fram till den 13 maj

Statsrådet fortsätter begränsningarna i närundervisningen inom alla skolstadier. Undantagsarrangemangen i undervisningen fortsätter alltså fram till den 13 maj.

Förordningen har preciserats så att elever som deltar i undervisning som förbereder för grundläggande utbildning har rätt till närundervisning.  Elever som får förberedande undervisning är elever i grundskoleåldern med invandrarbakgrund. Undervisningen fokuserar framför allt på studier i det finska och svenska språket samt på att förbereda eleverna för deltagande i förskoleundervisning eller grundläggande utbildning

Webbinarium om coronastöd till ensamföretagare onsdag 15.4.

Karleby stad och KOSEK ordnar ett gratis webbinarium om statens stöd till ensamföretagare onsdagen den 14 april kl. 9.00. ”Under webbinariet går vi igenom både hur man fyller i den elektroniska ansökan och praktiska anvisningar” konstaterar utvecklingsdirektör Jonne Sandberg. ”Vi går också igenom vilka bilagor som behövs till ansökan och frågor som har att göra med utbetalningen. Vi svarar också på företagarnas frågor.”

De 100 först anmälda får delta i webbinariet och det finns tillgängligt som inspelning efteråt. Anmälningarna sker via KOSEKs webbplats www.kosek.fi.

Undantagsförhållandet pågår också under påsken

Karleby stad påminner att undantagsförhållandets begränsningar när det gäller sammankomster och rörelsefriheten gäller också under påskhelgen. Syftet med begräsningarna är att begränsa spridningen av epidemin och att skydda mot smitta.

”Vi hoppas att alla Karlebybor beaktar de gällande anvisningarna och följer dem också under påsken. Detta är bästa sättet att skydda sig själv, sina nära och sin omgivning. Det lönar sig också att bekanta sig med Soites anvisningar som har delats ut till hemmen denna vecka” säger stadsdirektör Stina Mattila.

”Trots undantagsförhållandet vill jag å stadens vägnar önska alla en riktigt glad påsk. Jag är säker på att dagens Karlebybor har samma mod som behövs i osäkra förhållanden som de tidigare generationerna hade när de byggde upp sitt liv här i trakten. Tillsammans klarar vi detta.”

Uppdaterad 9.4.2020 | Skicka respons | Skriv ut