Du är här

Stöd till företag också under undantagsförhållanden

25.3.2020

Det undantagsförhållande som coronavirusepidemin har orsakat och den ändrade lagstiftningen är krävande för företag på alla håll i Finland. Karlebynejdens utveckling Ab KOSEK arbetar också under undantagsförhållandena och betjänar Karlebybor via telefon, e-post och fjärruppkoppling. KOSEKs tjänster är riktade till företag i alla storleksklasser oavsett bransch eller företagsform. Tjänsterna är avgiftsfria.

Utöver personlig rådgivning ordnar KOSEK tre webbinarier om frågor som coronavirusepidemin väcker hos företagen. Webbinarierna går på finska, men frågor kan ställas på svenska och svar fås också på svenska. Webbinarierna är avgiftsfria för företagen och anmälningen till dem sker i förväg på KOSEKs webbsida. Webbinariernas teman är följande:

  1. Konkreettisia vinkkejä talouden hallintaan (tors. 26.3 kl. 13 – 15)
  2. Yrityksille suunnatut rahoitusinstrumentit COVID-19- epidemian aikana (mån. 30.3 kl. 13 – 15)
  3. COVID-19- aiheuttamat sopimusrikkomukset ja uudet sopimusehdot (tis. 31.3 kl. 13 – 15)

Dessutom utarbetar KOSEK en enkät till företag i Karleby och Perho om de inverkningar som coronavirusepidemin har på företagsverksamheten. Med hjälp av enkäten vill man samla information som beslutsfattare i regionen kan utnyttja i beslutsfattandet.


KOSEKs företagsrådgivare och -utvecklare kan nås per telefon på numret 06 824 3400 och i företagsrådgivningsfrågor som gäller coronavirusepidemin på adressen korona@kosek.fi. Även företagsutvecklarnas personliga e-postadresser kan användas som vanligt. På webbplatsen www.kosek.fi har man samlat information till företagen om coronavirusepidemin.

Uppdaterad 25.3.2020 | Skicka respons | Skriv ut