Du är här

Uppdatering om coronavirusepidemin  27.4.2020

27.4.2020

Iakttagandet av samlingsbegränsningarna för att bromsa spridningen av coronapandemin påverkar också evenemang som arrangeras av Karleby stad. Staden har beslutat ställa in och/eller skjuta framåt egna evenemang för allmänheten, vilka planerats för juni-juli. Staden rekommenderar att också andra arrangörer av evenemang i sina planer beaktar de riktlinjer som statsrådet drar upp i början av maj. 

Bibliotekets returluckor öppnar - biblioteken förblir stängda åtminstone till 13.5

Karleby stadsbibliotek börjar ta emot material genom returluckorna måndagen den 27.4. Det viktigaste är att komma ihåg handhygienen i samband med inlämningen av material. Karleby stadsbiblioteks betjäningspunkter, också bokbussen och de meröppna biblioteken, förblir stängda. Enligt den information vi har nu kan biblioteken eventuellt öppna 14.5. Nu kan man inte låna eller hämta reserverat material från biblioteket. Reserveringar kan hämtas först när biblioteken är öppna igen.

Biblioteken erbjuder e-material (böcker, ljudböcker, musik) också när biblioteket är stängt. Du hittar e-materialet på bibliotekets webbsidor www.kokkola.fi/kirjasto och på webbiblioteket anders.finna.fi.

Förseningsavgifter uppbärs inte under tiden 18.3–13.5. Du kan förnya dina bibliotekslån på webbadressen anders.finna.fi. Du kan också ringa eller skicka e-post till biblioteket måndag till fredag klockan 9–16.

•                          Huvudbiblioteket: 040 806 5124 eller 040 806 5142, kokkolan.kirjasto@kokkola.fi

•                          Björkhagens bibliotek: 040 806 8449, koivuhaka.kirjasto@kokkola.fi

•                          Kelviå bibliotek: 040 806 5233, kalvian.kirjasto@kokkola.fi

•                          Lochteå bibliotek: 040 806 5229, lohtajan.kirjasto@kokkola.fi

•                          Biblioteken i Ullava och Rahkonen: 050 443 6903, ullavan.kirjasto@kokkola.fi


Tips för motion på egen hand

Karleby idrottstjänster har samlat ett stort urval tips för motion på egen hand för alla åldrar på webbsidan (på finska) https://www.kokkola.fi/palvelut/liikunta/tiedotteet/2020/fi_FI/korona_treenit/.

”Även om motionsgrupperna och -kurserna på grund av coronaläget tills vidare är på paus ska man inte sluta motionera utan fortsätta med den på egen hand hemma”, påminner stadens idrottsdirektör Lotta Nyqvist.  När man rör på sig ute ska man komma ihåg rekommendationerna om att hålla tillräckligt avstånd till andra och att motionera ensam, i par eller tillsammans med familjen.

Uppdaterad 30.4.2020 | Skicka respons | Skriv ut