Du är här

Utdelning av skolmat till elever i distansundervisning inom grundläggande utbildning 

7.4.2020

Utdelningen av skolmat till elever i distansundervisning inom grundläggande utbildning startar efter påsken på fredag 17.4 då de första portionerna delas ut. 

Skolmaten delas ut en gång i veckan på fredagar då eleverna eller vårdnadshavarna kan hämta följande veckas portioner. Det finns fler platser där maten kan hämtas än i förhandsplaneringen för att undvika för stora folkgrupper. Platserna och tiderna meddelas till vårdnadshavarna via Wilma. Om familjerna har något mera att fråga kan frågor skickas via Wilma.

Portionerna har i huvudsak packats in i vakuumförpackningar på 600 g. Maten kan värmas i mikron, på spisen eller i ugnen beroende på maträtten. Varje vecka delas det ut två olika maträtter per elev.

Föräldrarna beställer maten på förhand för en vecka på så sätt att den mat som delas ut på fredag 24.4 beställs på torsdag 9.4 senast kl. 16.00. Beställningen görs via Wilma.

Med utdelningen av skolmat under undantagsförhållanden vill staden stödja familjernas smidiga vardag. Utdelningen utgör i Karleby en del av verksamhetsmodellen En barnvänlig kommun.

Uppdaterad 7.4.2020 | Skicka respons | Skriv ut