Du är här

Utlåning av material från biblioteket från och med 11.5

7.5.2020

Måndag 11.5 börjar Karleby stadsbibliotek erbjuda avhämtning med självbetjäning under begränsade öppettider. Det betyder att du själv kan hämta reserverat material och lämna in material. Bibliotekets kundutrymmen är avgränsade och du kan inte vistas i biblioteket för att söka efter böcker eller annat material, läsa tidningar eller använda läsesalarna.

I maj kan låna böcker på detta sätt i huvudbiblioteket samt i Kelviå, Lochteå och biblioteken i Ullava och Rahkonen. Björkhagens bibliotek håller just på att flytta till nya utrymmen och kan tidigast öppna sina dörrar i juni. Biblioteksbussen kör inte i maj. 

I maj kan du låna reserverat material och lämna tillbaka dina lån i de bibliotek som är öppna. Du kan reservera material i webbiblioteket anders.finna.fi samt per e-post och telefon. Välj något av de öppna biblioteken som avhämtningsplats. Om du inte har en pin-kod till webbiblioteket kan du hämta en från biblioteket eller få en pin-kod per telefon eller e-post. 

Har du reserveringar på en betjäningspunkt som är stängd kommer reserveringen fortsättningsvis att stå kvar där. Tyvärr kan vi inte ordna avhämtning av reserveringar från stängda betjäningspunkter just nu. Endast bokbussens material kan hämtas från huvudbiblioteket. 

Ett meddelande om reserveringar som kan hämtas skickas till din e-post eller som textmeddelande. Vill du låna åt någon äldre släkting? Ta då också med dig den personens lånekort till biblioteket. 

För att skydda kundernas och personalens hälsa ber vi dig hålla en meters säkerhetsavstånd då du besöker biblioteket och inte besöka biblioteket om du har förkylningssymtom. Det kan till en början bli rusning till biblioteket och vi ber dig ha tålamod. Eftersom biblioteket har varit stängt i nästan två månader har det samlats många reserveringar.  

Från och med måndag 11.5 kan du i huvudbiblioteket
  • lämna tillbaka material i automaten
  • hämta själv hämta material i reserveringshyllan som du reserverat i webbiblioteket, per e-post eller telefon. 
  • själv låna reserverat material i låneautomaten. Bibliotekets personal kan vid behov visa hur låneautomaten fungerar. 

Reserverat material i biblioteken i Kelviå, Lochteå och Ullava finns färdigt i påsar som du kan hämta från bibliotekets entréhall.  


De andra bibliotekstjänsterna förblir stängda

Fastän biblioteket lånar ut böcker förblir biblioteksutrymmena i övrigt stängda för kunderna. Det lönar sig alltså inte att komma med hela familjen till biblioteket. Som kund har du inte tillgång till tidningsläsesalen, hyllorna, kunddatorerna och toaletterna. Biblioteksutrymmena får enligt riktlinjerna från Finlands regering öppnas i början av juni.  

Du behöver ännu inte oroa dig för avgifter

Avgifter uppbärs inte i maj, avgifterna påverkar inte heller dina möjligheter att låna eller reservera material. Böcker som har varit utlånade medan biblioteket varit stängt kan du lämna tillbaka, men det tas inte några extra avgifter för försenade lån eller reserveringar som inte hämtats. Du kan inte betala avgifter i biblioteket under maj månad.  

Bibliotek som öppnar för utlåning 

Huvudbiblioteket: vardagar klockan 9-18

Kelviå bibliotek: måndag, onsdag och torsdag klockan 10-18, tisdag och fredag klockan 10-16 

Lochteå bibliotek: måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 10-16 och onsdag klockan 10-18

Ullava bibliotek: onsdag klockan 10-15 och torsdag klockan 15-18

Biblioteket i Rahkonen: måndag klockan 15-18 och fredag klockan 10-14 


Uppdaterad 11.5.2020 | Skicka respons | Skriv ut