Olet tässä

Pelastuslaitoksen uuden vuoden tiedote

30.12.2013

Vuoden vaihteeseen liittyy erityisiä turvallisuusriskejä, joiden huomioiminen ennakkoon edesauttaa turvallista juhlintaa vuoden vaihteessa. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos pyytää alueen asukkaita huolellisuuteen iloisessa uuden vuoden juhlinnassa.

Ilotulitteiden käyttö ja myynti

Ilotulitteiden vähittäismyynti Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen alueella on sallittua perjantaista 27.12.2013 alkaen. Pelastuslaitoksen alueella on yhteensä 18 myyntipaikkaa. Pelastuslaitos valvoo ilotulitteiden myyntiä ja tilapäistä varastointia myymälöiden yhteydessä. Myynnin ja varastoinnin tulee tapahtua lainsäädännön ja varastoinnista pelastusviranomaisen antaman päätöksen mukaisesti.

Myyjällä on muun muassa oltava kirjallinen ohje, miten menetellään viallisten tai käyttämättä jääneiden ilotulitteiden kanssa. Vuoden vaihteen jälkeen tulee kuluttajalle järjestää mahdollisuus palauttaa viallinen tuote myyntipisteeseen tai erikseen ilmoitettuun paikkaan.

 

Ilotulitteiden myyminen ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille sekä päihtyneille on kiellettyä.

Pelastuslaitos muistuttaa myös suojalasien käyttöpakosta. Niin ikään yleisön on hyvä suojata silmänsä.

Käytössä on lisäksi muistettava:

  • Noudata aina tuotteen mukana tulevia käyttöohjeita

  • Ilotulitteita saa käyttää ainoastaan ulkona ja aukealla paikalla

  • Ilotulitteiden käyttäminen parvekkeelta tai väkijoukossa on ehdottomasti kiellettyä

  • Ampumapaikka tulee valita siten, ettei se aiheuta vaaraa ihmisille tai rakennuksille

  • Ilotulitteita sytyttäessä on hyvä käyttää sytytyspuikkoa 

 

Kynttilät ja ulkotulet

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos toivoo varovaisuutta kynttilöiden ja ulkotulien käyttöön.

Älä jätä kynttilöitä valvomatta tai liian lähelle syttyvää materiaalia, kuten verhoja tai joulukoristeita. Suojele lapsia ja lemmikkejä tulelle altistumiselta, älä jätä heitä yksin tulen tai tulentekovälineiden kanssa. Ulkotulet tulee sijoittaa turvalliselle etäisyydelle kulkuteistä ja rakennuksista. Asettele ulkotulet tukevasti palamattomalle alustalle tai telineeseen. Ulkotulia ei saa koskaan polttaa sisällä, parvekkeella, kuistilla tai katoksen alla. Niitä ei tule polttaa myöskään sadekelillä roiskevaaran vuoksi.

 

PELASTUSLAITOS TOIVOTTAA TURVALLISTA UUTTA VUOTTA 2014!

Sivun alkuun

Päivitetty 30.12.2013 | Lähetä palautetta | Tulosta