Olet tässä

Ilotulitusrajoitukset Venetsialaisten aikana

30.8.2013

Pelastuslaitokset tiedottavat edelleen jatkuvan kuivuuden johdosta Pohjanmaan maakunnissa seuraavaa:

 

Ilmatieteenlaitos on tänään perjantaina 30.8.2013 klo 12:00 antanut metsäpalovaroituksen Pohjanmaan maakuntaan.

Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa metsäpaloindeksi on kohonnut, mutta alueille ei ole vielä annettu metsäpalovaroitusta. Kansalaisia pyydetään seuraamaan tilannetta ja varmistamaan voimassa olevat varoitukset ennen mahdollista ilotulitteiden käyttöä.


Pelastusviranomaiset muistuttavat, että varoitus on voimassa Pohjanmaan maakunnassa toistaiseksi. Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla metsäpalovaroitus ei ole tällä hetkellä voimassa.

 

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen alueella ilotulitteiden käyttäminen on kielletty Pietarsaaren, Kruunupyyn ja Luodon kuntien alueella metsäpalovaroituksen takia.
Pelastusviranomaiset muistuttavat, että pelastuslaki EI SALLI ilotulitteiden ampumista, EIKÄ avotulen tekemistä, kun metsäpalovaroitus on voimassa.

 

Muutoksista varoituksiin ilmoitetaan tiedotusvälineissä säätiedotuksien yhteydessä sekä ilmatieteenlaitoksen internet-sivuilla.


Yleisötilaisuuksissa ammattilaisten järjestämät ilotulitusnäytökset ovat sallittuja, jos niille on saatu poliisilta kirjallinen lupa.

Sivun alkuun

Päivitetty 30.8.2013 | Lähetä palautetta | Tulosta