Du är här

Fyrverkeribegränsningar under Veneziaden

30.8.2013

Med anledning av fortsatt torka i Österbottens landskap informermar räddnigsverket följande:

 

Meteorologiska institutet har i dag fredagen den 30 augusti 2013 kl.12:00 utfärdat varning för skogsbrand i Österbottens landskap.

I Mellersta Österbottens och Södra Österbottens landskap har indexet för skogsbrand höjts, men tillsvidare har ingen varning för skogsbrand utfärdats för dessa områden. Vi ber medborgarna följa med situationen och försäkra sig om gällande varningar före eventuell användning av fyrverkeripjäser.


Räddningsmyndigheterna vill påminna att varningen gäller tillsvidare i Österbottens landskap. Varningen för skogsbrand gäller för närvarande inte på Mellersta Österbottens och Södra Österbottens områden.


På grund av varning för skogsbrand är användningen av fyrverkeripjäser förbjuden på Jakobstads, Kronobys och Larsmo kommuners områden inom området för Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk.


Räddningsmyndigheterna vill påminna att räddningslagen INTE TILLÅTER att fyrverkeripjäser avfyras ELLER att öppen eld görs upp då varning för skogsbrand är i kraft.


Om ändringar beträffande varningar ges information i massmedier i samband med väderleksrapporter samt på Meteorologiska institutets webbsidor.


Vid offentliga tillställningar är fyrverkeriuppvisningar arrangerade av professionella tillåtet om polisen har gett sitt skriftliga tillstånd till uppvisningen.

Upp

Uppdaterad 30.8.2013 | Skicka respons | Skriv ut