Olet tässä

Vuoden 2014 Keski-Pohjalainen arjen sankari

12.2.2014

Keski-Pohjanmaan kuntien ja Kruunupyyn kunnan turvallisuustyöryhmä on päättänyt myöntää vuosittain valtakunnallisena hätänumeropäivänä 11.2 Keskipohjalainen Arjen Sankari – tunnustuksen yksilölle tai yhteisölle, joka on ehkäissyt toiminnallaan arjen vaaratilanteita tai  toiminut esimerkillisesti arjen vaaratilanteissa ja  täten välttänyt  tapaturman tai onnettomuuden tai osannut toimia oikein vahinkotilanteessa. 

 Turvallisuussuunnittelun ohjausryhmä valitsi vuoden 2013 Keskipohjalaiseksi Arjen Sankariksi Jani Malmin.Perusteena valinnalle oli hänen rohkea toimintansa  turvallisuuden turvaamiseksi väkivaltatilanteessa, jossa nuori mies tunkeutui vanhustentalo Koivukulmaan Vetelissä.

Kuvassa Jani Malmi ja poliisi Erkki Kerola
Kuvassa Jani Malmi ja poliisi Erkki Kerola
 

Humalainen mies rikkoi palvelukeskuksen ikkunoita, riehui sisätiloissa ja tunkeutui vanhusten huoneisiin. Hälytyksen saanut poliisipartio ei olisi ehtinyt riittävän nopeasti paikalle ja poliisi pyysi Hotelli Foxmannin työntekijää, Jani Malmia, tarkistamaan tilanteen. Hän sai tilanteen hallintaan. 

Turvallisuustyön ohjausryhmä tulee kiinnittämään erityistä huomiota vuonna 2014 vanhusten turvallisuuden tunteen lisäämiseen ja haja-asutusalueilla tapahtuvaan rikolliseen käyttäytymiseen ja sen ehkäisyyn. Keskipohjalainen Arjen sankari 2013 – tunnustuksen luovutettiin Jani Malmille 11.2.2014 klo 12.00 Kokkolan kaupungintalolla. Tunnustuksen luovuttivat ylikomisario Erkki Pohjanmaan poliisilaitokselta Kerola ja pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren pelastuslaitokselta.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2015 | Lähetä palautetta | Tulosta