Olet tässä

Nuohousjärjestelmän muutos

23.3.2018

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslautakunta on päättänyt nuohousjärjestelmän muutoksesta pelastuslaitoksen alueella.

Pelastusalueella on tällä hetkellä käytössä piirinuohousjärjestelmä, jossa alue on jaettu nuohouspiireihin ja ko. piirinuohoojalla tai hänen palveluksessaan olevalla nuohoojalla on ainoastaan oikeus suorittaa nuohousta piirinsä alueella.

Vuoden 2018 aikana pelastusalueella siirrytään ns. vapaaseen kilpailuun, eli kiinteistön omistajalla on oikeus tilata kuka tahansa pätevyysvaatimukset täyttävä nuohooja suorittamaan nuohous. Vapaaseen kilpailuun siirryttäessä pelastustoimi ei päätä nuohouksen maksuperusteista vaan hinnoittelusta päättävät palveluntuottajat itse.

Kiinteistön omistajan on tärkeä huomioida, että uudistuksessa muuttuu ainoastaan nuohousjärjestelmä, muuten nuohousta koskevat säädökset säilyvät ennallaan. Nuohoojan pätevyysvaatimukset, tulisijojen ja savu-hormien nuohousvälit, nuohoustyönsisältö jne. säilyvät ennallaan.

Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja on tähänkin asti vastannut, että kiinteistössä suoritetaan nuohous määrävälein, tähänkään ei tule muutosta.

Aikataulullisesti muutos tapahtuu kahdessa vaiheessa. Kruunupyyn nuohouspiirin piirinuohooja siirtyy eläkkeelle ja hänen sopimuksensa päättyy 31.3.2018, joten Kruunupyyn kunnan alueella vapaaseen kilpailuun siirrytään 1.4.2018 alkaen.

Muissa pelastusalueen kunnissa nuohousjärjestelmä muuttuu 1.7.2018 alkaen.

Lisätietoja; pelastuspäällikkö Jouni Leppälä, puh. 040 748 7670.

Päivitetty 22.3.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta