Olet tässä

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen toiminta koronavirusepidemian aikana

16.3.2020

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos on tehostanut toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä oman henkilöstön suojaamiseksi.

Pelastuslaitos suosittelee sähköisten palveluiden käyttöä. Yhteydenotot pelastuslaitokseen suositellaan tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse. Kiireettömissä asioissa suosittelemme lykkäämään yhteydenottoa myöhemmäksi. Pelastuslaitos ei ota vastaan vierailijoita missään toimipisteessä.

Palotarkastuksista hoidetaan toistaiseksi vain välttämättömimmät ja turvallisuusviestintätilaisuuksien ja paloasemavierailujen järjestäminen jäävät kokonaan tauolle. Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden kanssa sovittuja kokouksia, tarkastuksia, koulutuksia tai vierailuja joudutaan siirtämään tai perumaan. Mahdolliset kokoukset ulkopuolisten sidosryhmien ja asiakkaiden kanssa hoidamme etäkokousmenetelmiä hyödyntämällä.

Pelastustoimen tehtävät pelastuslaitos suorittaa normaalisti. Apua hätätilanteessa saa hätänumerosta 112. Ethän kuitenkaan soita hätänumeroon vain siksi, että epäilet saaneesi korona-tartunnan. Hätänumeroon saa ja pitää edelleen soittaa, jos tilanne on kiireellinen ja uhkaa henkeä, terveyttä (esim. Koronan aiheuttama hengenahdistus), omaisuutta tai ympäristöä.

Keski-Pohjanmaalla – Toimi näin, jos epäilet koronavirus-infektiota:

Pohjanmaalla – Toimi näin, jos epäilet koronavirus-infektiota:

  • Soita virka-aikana omaan terveyskeskukseesi ja virka-ajan ulkopuolella päivystysapuun: 116117.


Jaakko Pukkinen
pelastusjohtaja

Sivun alkuun

Päivitetty 16.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta