Olet tässä

Talous- ja velkaneuvonta 

Kokkolan kaupungin talous- ja velkaneuvonta 

Kokkolan kaupungin talous- ja velkaneuvonta palvelee Kokkolan kuntalaisia, silloin kun he tuntevat tarvitsevansa apua joko taloutensa tasapainottamiseen tai ylivelkaantumistilanteeseen. Autamme Sinua luottamuksellisesti ja maksutta riippumatta siitä, mikä velkaantumisesi on aiheuttanut tai miten suuret velkasi ovat. Palvelemme niin päävelallisia, takaajia kuin entisiä yrittäjiäkin.

Kartoitamme taloutesi kokonaistilanteen ja yhteisesti keskustellen päätämme sitten miten asiassa edetään. Velkojen järjestelykeinoina ovat laina-ajan pidentäminen, koron alentaminen, luottojen yhdistäminen, vakuuksien uudelleen järjestely jne.

Puhelinneuvonta/ajanvaraus

Tavoitat meidät puhelimitse parhaiten arkisin klo 10-12 välisenä aikana, jolloin voimme varata Sinulle ajan henkilökohtaista käyntiä varten tai antaa alustavia ohjeita. Suoranumeromme on 040 8065 056. Yleisellä tasolla tavoitat talous- ja velkaneuvojan myös internetin välityksellä. Sähköpostiosoite on jari-pekka.laakso(at)kokkola.fi

Sovinnot

Velkajärjestelylaki lähtee siitä, että aina ensisijaisesti pyritään sovittelemaan velallisen ja velkojien välillä. Mikäli tarvitset apua velkojien kanssa lainaehtojen sovittelussa paremmin maksukykyäsi vastaavaksi, niin autamme Sinua tekemään velkojille ehdotuksen. Laadimme tarvittavat asiakirjat ja laskelmat kanssasi.

Takuu-Säätiö

Mikäli Sinulla on maksuvaraa, mutta useiden velkojen ja ulosoton takia maksusi kangertelevat, saattaa Sinulla olla mahdollisuus saada Takuu-Säätiön takaus velkojesi yhdistämiseen. Avustamme Sinua takauksien hakemisessa.

Velkajärjestelyhakemus

Mikäli ylivelkaantumistilanteesi on niin vaikea, että sovintoon ei päästä, autamme Sinua velkajärjestelyn hakemisessa käräjäoikeudesta. Käräjäoikeuden vahvistama velkajärjestely kestää kolme tai viisi vuotta silloin kun ei ole omistusasuntoa. Maksuohjelma laaditaan vastaamaan maksukykyäsi ja perusturvaan kuulumaton omaisuus myydään. Omistusasunnon säilyttävät maksuohjelmat kestävät yleensä yli 10 vuotta.

Olemme apunasi koko maksuohjelman voimassaoloajan, mikäli taloudellisissa ja muissa olosuhteissasi tapahtuu muutoksia, jotka edellyttävät maksuohjelman muuttamista. Teemme Sinulle velkajärjestelylain edellyttämät lisäsuoritusvelvollisuuslaskelmat vuosittain.

Takaajien järjestelyt

Päävelallisen velkajärjestely yleensä laukaisee takaajan maksuvelvollisuuden. Takaajalle on oikeus kaikkiin samoihin järjestelykeinoihin kuin päävelallisellakin; sovinnot, takauslainat, velkajärjestely. Autamme takaajia löytämään ratkaisun, miten hän selviää takausveloista maksukykynsä puitteissa.

Sivun alkuun