Hyppää sisältöön
Kesäinen näkymä museopihasta. Taustalla näkyy punainen Pedagogio, jonka aukinaisten ovien molemmin puolin istuu kaksi naista tuoleillaan. Etualalla, kuvan oikeassa reunassa on joukko pöydissä istuvia ihmisiä ja heidän yläpuolellaan, puiden katveessa kulkee monivärinen viirinauha.

Ajankohtaista kansallisessa kaupunkipuistossa

Tule mukaan kehittämään Kokkolan kansallista kaupunkipuistoa ja vastaa asukaskyselyyn 1.4 – 1.5.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa juuri perustetun Kokkolan Kansallisen kaupunkipuiston tunnettuutta ja nykyistä käyttöä, sekä selvittää käyttäjien kehittämistoiveita alueen suhteen. Pääset vastaamaan kyselyssä myös karttapohjalle. Kysely on auki 1.5.2021.

Vastauksesi on meille tärkeä!

Linkki kyselyyn

Ympäristöministeriö on myöntänyt avustusta kansallisten kaupunkipuistojen kunnostus- ja kehittämishankkeisiin yhteensä 2,87 miljoonaa euroa. Avustukset ovat osa talouden nopeaa elpymistä tukevien toimien kokonaisuutta. Avustusta myönnettiin yhteensä 22 hankkeeseen, jotka toteutetaan vuoden 2021 aikana. Avustusta saavat kaikki kymmenen kansallisten kaupunkipuistojen verkostoon kuuluvaa kaupunkia: Forssa, Hanko, Heinola, Hämeenlinna, Kokkola, Kotka, Kuopio, Pori, Porvoo ja Turku.

Hankkeilla parannetaan kaupungin asukkaiden liikkumis- ja virkistysmahdollisuuksia sekä lähiluontoon pääsyä. Myös nähtävyys- ja elämyskohteiden saavutettavuutta kansallisissa kaupunkipuistoissa helpotetaan yhteyspolkuja parantamalla ja lisäämällä. Lisäksi rakennetaan luontoa kulutukselta ja häiriöiltä suojaavia rakenteita, kuten portaita ja lintutorneja sekä kunnostetaan jo olemassa olevia rakenteita.

Lähde: Kansallisten kaupunkipuistojen kehittämishankkeisiin myönnetty avustusta 2,8 miljoonaa euroa – Ympäristöministeriö