Olet tässä

Keski-Pohjanmaan hankintayhteistyö

Hankintayhteistyötä on Keski-Pohjanmaalla harjoitettu eri muodoissaan jo vuosikymmeniä. Uudistettu hankintayhteistyö käynnistyi syksyllä 2013. 

Hankintayhteistyöllä tavoitellaan muun muassa kustannussäästöjä ja laatua yhteishankintoihin sekä kehitetään osapuolten hankintaosaamista ja -toimintaa.

Hankintayhteistyössä on mukana Kokkolan kaupunki, Kaustisen kunta, Perhon kunta, Vetelin kunta, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite, Keski-Pohjanmaan Koulutusyhtymä, Keski-Pohjanmaan liitto ja Kokkolan Seurakuntayhtymä. Yhteystyöhön on mahdollista tulla mukaan myös lisää osapuolia.

Ohjausryhmä

Hankintayhteistyösopimuksen mukaisesti hankintayhteistyötä koordinoi ohjausryhmä. Ohjausryhmässä jokaisella osapuolella on edustajansa.

Ohjausryhmä muun muassa päättää, mitä yhteiskilpailutuksia suoritetaan. Ohjausryhmän linjauksella hankintarengas voi myös liittyä KL Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamiin yhteishankintoihin tai tehdä hankintayhteistyötä muiden kuntien ja hankintayksiköiden kanssa.

Tällä hetkellä maakunnan laajuisesti yhteishankintana kilpailutetaan noin 20 eri tuotetta tai palvelua. Määrää tullaan lisäämään samanaikaisesti, kun yhteistyö syvenee.

Sivun alkuun

Päivitetty 2.1.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta