Till innehållet

Innehållsförteckning

Fullborda dagen med kompletterande program


Söker du uppiggande program för din tillställning eller dina konferensgäster. Här har vi samlat en del av de programnummer som under årens lopp blivit favoriter och några paketförslag att välja bland. Karleby erbjuder ett antal olika alternativ till kompletterande program på land och till havs. Blev du intresserad? Ta kontakt så berättar vi gärna mera!

Kulturvandring i Karleby
Gör en resa bakåt i tiden med fröken Adelina och tant Sofia. Det ordnas upplevelserika och förtjusande promenader och rundturer till exempel i Neristan, som är den gamla stadsdelen i Karleby. Neristan är en av de bäst bevarade stadshelheterna i Finland från storfurstendömets tid. Pricken över i:et kan vara till exempel en gourmetmiddag i restaurang Vanhankaupungin ravintola.

Mustakari och temakväll om slaget vid Halkokari
Det spännande kvällsprogrammet inleds med en kort historik över Krimkriget och slaget i Halkokari på 1800-talet. Läcker mat i mängder bärs in på stora plankor och man äter tidsenligt för hand. Under sommarmånaderna serveras maten i restaurang Mustakari vid Finlands tredje äldsta segelförening och vintertid i Original Sokos Hotel Kaarle.

Rundturer och promenader i Neristan
En rundtur presenterar Karleby i ett nötskal. Under den hör vi om Karlebys utveckling från att ha varit en havsstad på 1600-talet till att bli ett modernt landskapscentrum för Mellersta Österbotten.

Avtal vid havet
Kasta loss och låt havsvindarna inspirera dig. Njut av trevlig samvaro utan avbrott. Överraska dina konferensgäster och ta dem med ut på havet. Inled eller avsluta konferensdagen med en uppiggande vårkryssning eller en frisk höstkryssning i skärgården på m/s Jenny (177 platser) som får deltagarna att le. Kryssningen kan också kombineras med ett skärgårdsseminarium eller med ett avslappnat sammanträde vid bryggan. Farkostens salong har 70 platser och ett brett sortiment av delikatesser.

De tusen berättelsernas Tankar
Tankar fyrö är en karg och vacker ö 17 kilometer utanför Karleby. Under århundraden har ön varit bas för säljägare och fiskare och ett viktigt landmärke för sjöfarten. Tankar är också en perfekt plats för både konferenser och andra upplevelser. Håll ett möte till exempel i lotsstationens helt nya mötesrum Torni, med fönster i alla riktningar, eller i den stämningsfulla lotsstationen, restaurangen, fyrmästarens hus eller på en klippa vid havet. En guidad rundtur på ön, fisksoppa och skärgårdsbastu fulländar din konferens. Det går också bra att övernatta på fyrön.

Naturaktiviteter
Karleby erbjuder även mångsidiga alternativ till kompletterande program ute i naturen, till exempel paddling, båtturer, ridning, terrängridning, vandring och geocaching.

Vinterbad vintertid
En annorlunda vintrig naturupplevelse får du om du slappnar av med vinterbad – säkert en ny och minnesvärd upplevelse för många.

En energisk dag
Ha med ett uppiggande element under mötesdagen. Du kan välja till exempel bland följande hurtiga kompletterande program:
- yoga eller gymnastik i parken 
- kanotskola och paddlingsutflykt 
- segling på en Bavaria 37 cruiser eller ett havsäventyr på Pv Merikokko
- kyrkbåtstur
- sparkstöttingsafari vintertid, 
- vattengymnastik och konditionssimning 
- rökbastu och infraröd bastu i badcentret Vesi Veijari
- shopping i köpcenter, i stämningsfulla små butiker, hitta fina föremål i antikaffärer eller fynda på något av stadens många loppis.
- bekanta dig också med det superpopulära kvällstorget på onsdagskvällar sommartid. 

Temaevenemang, teater och konserter
Museer, musik och kultur, professionell teater och amatörteater, konserter i Snellmanssalen, Karleby Veneziad, julmarknaden i Neristan och många andra evenemang som får dina gäster att trivas. Mera info om kulturutbudet får du här

Piristystä päivään oheisohjelmalla

Kulttuurikierroksia Ajankaiun kanssa

Kokousta Majakkasaarella

Konsertteja ja teatteria


Tekstisi tulee tähän.matkailu

Upp