Olet tässä

Tervetuloa Kokkolaan!

Kokkola on Keski-Pohjanmaan hallinnollinen, taloudellinen ja sivistyksellinen keskus. Kokkolan kaupungin perusti Kustaa II Aadolf vuonna 1620. Kaupungin ruotsinkieliseksi nimeksi tuli Gamlakarleby ja suomenkieliseksi Kokkola. Kaarlelan kunnan liittyessä kaupunkiin vuonna 1977 Kokkolan ruotsinkieliseksi nimeksi tuli Karleby. Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kunnat liittyivät Kokkolaan vuoden 2009 alusta.

Kokkolan kaupunki sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Perhonjoen läheisyydessä. Pohjois-etelä-suunnassa Kokkola asettuu Suomen keskiosaan. Kaupungista on sama matka pohjoiseen napapiirille kuin pääkaupunki Helsinkiin etelässä.

 Kokkolasta on matkaa Helsinkiin 483 kilometriä, Jyväskylään 242, Ouluun 198, Pietarsaareen 36, Seinäjoelle 141, Tampereelle 302 ja Vaasaan 121 kilometriä. Kokkolaan on hyvät liikenneyhteydet. Kokkolassa risteytyvät kolme valtatietä ja maan päärata kulkee Kokkolan kautta. Junamatka Helsinkiin kestää alle 4 tuntia. Kokkolan keskustasta on 22 km Kruunupyyn kansainväliselle lentokentälle.

Kokkola on Pohjanlahden kaksikielisen rannikkoseudun pohjoisin kunta. Asukkaita Kokkolassa on lähes 48 000, joista ruotsinkielisiä on noin 13 %.

Olemme koonneet tälle sivulle linkkejä muuttajille suunnattuun verkkosivujemme sisältöön. Lisää tietoa kaupungin toimialojen ja yksiköiden tarjoamista palveluista löytyy Palvelut –päävalikosta.Sivun alkuun

Päivitetty 29.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta