Mene sisältöön

Kokkolan kaupunki

topImage

Navigaatio

Olet tässä

Yhteystiedot

          vaakuna.gif
Kokkolan kaupunki
PL 43
67101 Kokkola
Kaupungintalo, Kauppatori 5
Puh. (06) 8289 111
Faksi (06) 8289 389
kokkola@kokkola.fi   


 

Ruokapalveluyksikkö

Kokkolan kaupungin ruokapalveluyksikkö aloitti toimintansa 1.1.1996 ja vuodesta 2000 lähtien se on toiminut keskushallinnon alaisuudessa nettobudjetoituna yksikkönä.

Yksikön toiminnan tehtävänä on toimia sisäisenä palveluyksikkönä ja tuottaa lakisääteiset ateriapalvelut kouluille, päiväkodeille, vanhainkotien ja palvelutalojen asukkaille. Tavoitteena on tuottaa laadukkaita ja edullisia ateriapalveluita kunkin toimintasektorin tarpeiden ja resurssien mukaisesti. Tavoitteena on myös vaikuttaa kaupunkilaisten ateriatottumuksiin ja edistää kansanterveyttä noudattamalla asiakasryhmien ravintosuosituksia.

Kokkolan ruokapalveluyksikön palveluksessa päiväkotien, koulujen, vanhainkotien ja palvelutalojen keittiöillä on n. 100 henkilöä. Ruokapalveluhenkilöstö on suorittanut hygieniaosaamiskoulutuksen ja osaamistestin.

Tällä hetkellä keittiöitä on 37, joista 7 aluekeittiötä, 13 valmistuskeittiötä ja 17 palvelukeittiötä.
Valmistuskeittiö valmistaa oman talon asiakkaille lounasannoksia sekä aamu- ja välipaloja.
Aluekeittiö palvelee oman talon lisäksi ympäröiviä palvelukeittiöitä lähettämällä lounasannoksia, välipaloja sekä aamu- ja välipalatarvikkeita.
Palvelukeittiö tarjoilee vastaanotettuja aterioita ja valmistaa tarvittavat aamu- ja välipalat.

Lounas- ja päivällisannoksia ruokapalveluyksikön toimipaikoissa valmistetaan arkisin n. 9700 kpl.

Hallinnossa työskentelevät ruokapalvelupäällikkö Britt Granbacka, ruokapalveluohjaajat Maija Rönnkvist, Hanna Herlevi ja Mirja Nyblom sekä ruokapalvelusihteeri Terhi Joki-Tokola.

Ruokapalveluhallinnon tehtävänä on mm. talousarvion suunnittelu, tulostavoitteiden määrittely, toteutumien seuranta, henkilöstöhallinto, henkilöstön koulutus, henkilöstön toiminnan ja tehtävien suunnittelu ja ostosopimusten tekeminen sekä kouluruokalistojen laatiminen.

 

Omavalvonta

Omavalvonnan tavoitteena on varmistaa tuotteiden turvallisuus. Omavalvonta on osa ruokapalveluyksikön laatujärjestelmää ja elintarvikelainsäädäntö ohjaa omavalvonnan toteutumista.

Omavalvonta on tuotteiden ja prosessien järjestelmällistä ja jatkuvaa valvontaa, joka koostuu:
       -raaka-aineiden vastaanottotarkastuksesta
       -varastoinnin ja ruoanvalmistuksen lämpötilojen seurannasta
       -tarjoilulämpötilojen seurannasta
       -astioiden pesulämpötilojen seurannasta
       -keittiösiivouksesta

Vastaanottotarkastuksessa raaka-aineista tarkastetaan:
       -kylmäketjutuotteiden lämpötilat
       -aistinvarainen laatu
       -määrät
       -päiväysmerkinnät
       -pakkauksen asiallisuus

Varastoinnin seurannassa tarkastetaan:
       -jääkaappien ja kylmiöiden lämpötilat
       -varaston kierto

Ruoanvalmistuksessa seurataan:
       -ruoanvalmistus- ja kuumennuslämpötiloja

Tarjoilulämpötilojen seurannassa tarkastetaan:
       -ruokien tarjoilulämpötilat ja –ajat

Astianpesussa tarkastetaan:
       -pesu- ja huuhteluvesien lämpötilat
       -pesutuloksen hygieenisyys

Omavalvontaamme kuuluu myös tuotteiden mikrobiologista laatua selvittävät laboratoriotutkimukset sekä työskentelypintojen puhtautta selvittävät pintapuhtausnäytteet elintarvikelaboratoriossa.

 

Sivun alkuun