Olet tässä

Ruokapalvelut

Kokkolan kaupungin ruokapalveluyksikkö aloitti toimintansa 1.1.1996 ja vuodesta 2000 lähtien se on toiminut keskushallinnon alaisuudessa nettobudjetoituna yksikkönä.

Yksikön toiminnan tehtävänä on toimia sisäisenä palveluyksikkönä ja tuottaa lakisääteiset ateriapalvelut kouluille, päiväkodeille, vanhainkotien ja palvelutalojen asukkaille. Tavoitteena on tuottaa laadukkaita ja edullisia ateriapalveluita kunkin toimintasektorin tarpeiden ja resurssien mukaisesti. Tavoitteena on myös vaikuttaa kaupunkilaisten ateriatottumuksiin ja edistää kansanterveyttä noudattamalla asiakasryhmien ravintosuosituksia.

Kokkolan ruokapalveluyksikön palveluksessa päiväkotien, koulujen, vanhainkotien ja palvelutalojen keittiöillä on n. 100 henkilöä. Ruokapalveluhenkilöstö on suorittanut hygieniaosaamiskoulutuksen ja osaamistestin.

Tällä hetkellä keittiöitä on 37, joista 7 aluekeittiötä, 13 valmistuskeittiötä ja 17 palvelukeittiötä.
Valmistuskeittiö valmistaa oman talon asiakkaille lounasannoksia sekä aamu- ja välipaloja.
Aluekeittiö palvelee oman talon lisäksi ympäröiviä palvelukeittiöitä lähettämällä lounasannoksia, välipaloja sekä aamu- ja välipalatarvikkeita.
Palvelukeittiö tarjoilee vastaanotettuja aterioita ja valmistaa tarvittavat aamu- ja välipalat.

Lounas- ja päivällisannoksia ruokapalveluyksikön toimipaikoissa valmistetaan arkisin n. 9700 kpl.

Hallinnossa työskentelevät palvelupäällikkö Britt Granbacka, palveluesimiehet Maija Rönnkvist, Hanna Herlevi ja Marjo Manninen, kehitys- ja palvelusuunnittelija Mirja Nyblom sekä ruokapalvelusihteeri Terhi Joki-Tokola.

Ruokapalveluhallinnon tehtävänä on mm. talousarvion suunnittelu, tulostavoitteiden määrittely, toteutumien seuranta, henkilöstöhallinto, henkilöstön koulutus, henkilöstön toiminnan ja tehtävien suunnittelu ja ostosopimusten tekeminen sekä kouluruokalistojen laatiminen.


Sivun alkuun

Päivitetty 30.8.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta