Olet tässä

Sähköinen lupa-asiointi

Sähköinen lupa-asiointi

Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta rakennuspaikan haltija, omistaja tai hänen valtuuttamansa henkilö voi hakea rakennus-, toimenpide- tai purkamislupaa sekä jättää ilmoitusasian käsiteltäväksi.

Sähköisen palvelun käyttö kuitenkin edellyttää, että lupa-asiakirjat ovat valmiina sähköisinä tiedostoina liitettäväksi hakemukseen.

Palvelussa tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla

Rakennusvalvonnan sähköinen lupa-asiointi löytyy eKokkola.fi -asiointiportaalista Asuminen ja rakentaminen –otsikon alta kohdasta Rakennusvalvonnan sähköinen lupa-asiointi

Palveluun rekisteröidytään luomalla käyttäjätili ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla on olemassa aikaisemmat tunnukset eKokkolaan, joudut valitettavasti ohjeita noudattaen vaihtaa uuden salasanan. Aikaisemmat luvat jotka ovat yhdistetty käyttäjätunnukseen pysyvät tallessa.

Kirjautumisen jälkeen valitaan toiminto ”Luo uusi” ja valitaan lupatyyppi, minkälaiselle toimenpiteelle lupaa haetaan. Valittu lupatyyppi määrittelee, mitä tietoja hakijan tulee täyttää ja mitä piirustuksia ja liitteitä toimenpide edellyttää.

Hakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua tai myöhemmin käsittelyn edetessä.

Sähköisessä asiointipalvelussa päätoiminnot ovat tässä vaiheessa käyttökunnossa, mutta palvelua kuitenkin vielä täydennetään ja kehitetään edelleen asiakkaita entistä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Muun muassa käyttäjää ohjaavia tekstejä tullaan lisäämään palveluun sekä kääntämään myös ruotsiksi.

Sivun alkuun

Päivitetty 27.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta