Olet tässä

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvitys selattavana verkkojulkaisuna

31.5.2017

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvityksestä on nyt julkaistu myös selattava verkkojulkaisu. Verkkojulkaisu on luettavissa kaupungin verkkosivuilta.

Esiselvitys on edellytys kansallisen kaupunkipuiston statuksen hakemiselle, ja se toimii myös hakemuksen keskeisimpänä sisältönä. Kaupunginhallitus päätti 8.6.2015 esiselvityksen teettämisestä ja hyväksyi esiselvityksen 9.1.2017.

Esiselvitys osoitti, että teknistä tai sisällöllistä estettä kansallisen kaupunkipuiston perustamiselle Kokkolaan ei ole. Kaupunginvaltuusto päättikin 13.3.2017 kansallisen kaupunkipuiston hakuvaiheeseen siirtymisestä. Tällä hetkellä kaupunki valmistelee hakemusta ympäristöministeriölle, joka tekee päätöksen kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta. Ympäristöministeriön oletetaan tekevän päätöksensä tänä tai ensi vuonna.

Liki 200-sivuinen esiselvitysraporttia sai valtuutetuilta kiitosta sen laajan tietosisällön vuoksi. Esiselvityksen ensimmäinen osa käsittelee yleistietoa kansallisista kaupunkipuistoista, kansallisten kaupunkipuistojen verkostoa ja kansallisen kaupunkipuiston merkitystä.

Toinen osa kertoo Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto –hankkeesta. Siinä käsitellään Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston teemoja, tarkastelualuetta ja tähtikohteita sekä merkitystä ja vaikutuksia Kokkolassa kuin myös edellytyksiä kansallisen kaupunkipuiston perustamiselle.

Kolmannessa osassa, nimeltään Kokkolan kertomus, perehdytään tarkemmin Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston erityispiirteisiin: merellisyyteen, maankohoamiseen ja historiallisiin elementteihin, kuten elinkeino- ja asutushistoriaan sekä kaupunkirakenteen kerroksellisuuteen ja säilyneisyyteen.

Päivitetty 31.5.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta