Olet tässä

Kälviän kirjaston kotipalvelu

Kälviän kirjasto tarjoaa maksutonta kirjastoaineiston kotiinkuljetusta asiakkaille, jotka ovat korkean iän, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi estyneitä itse asioimaan kirjastossa. Asiakkaaksi on mahdollista hakeutua myös tilapäisesti. Palvelussa kirjaston henkilökunta valikoi kotipalveluasiakkaille lukemista, katselemista ja kuuntelemista asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kirjaston kotipalvelu ennakoivien avopalvelujen ja kotihoidon asiakkaille

Ennakoivien avopalvelujen tai kotihoidon asiakkaat voivat liittyä kirjaston kotipalvelun käyttäjiksi. Kirjasto pakkaa aineistokassin asiakkaille kerran kuukaudessa ja kuljetuksen hoitavat Kälviän ennakoivien avopalveluiden sekä kotihoidon työntekijät.

Asiakas esittää toivomuksensa aineistosta ja sisällöstä ennakkoon hoitajan kanssa täytettävässä lomakkeessa. Kassissa on aina mukana palautelomake, johon kirjasto toivoo asiakkailta kommentteja kassin sisällöstä. Lisätietoa ja lomakkeita saa palvelujen työntekijöiltä sekä kirjastosta.

Kirjaston kotipalvelu muille kälviäläisille

Kirjaston kotipalvelua voidaan tarjota myös muille liikuntarajoitteisille ihmisille. Silloin palvelu toimii kuten yllä, mutta kotiinkuljetuksen hoitavat vapaaehtoiset kirjastokaverit tai kirjaston henkilökunta.

Mikä on kirjastokaveri?

Kirjastokaveri on lähimmäinen, jonka avulla ikäihmisen ja liikuntarajoitteisen kirjastoharrastus voi jatkua tai alkaa, vaikka hän ei itse pääsisikään kirjastoon. Vapaaehtoiset kirjastokaverit kuljettavat asiakkaille aineiston sovittuna päivänä enintään kerran kuussa tai asiakkaan oman tarpeen mukaan. Kirjastokaveri voi olla kuka tahansa kyläläinen, naapuri tms. jolla on mahdollisuus toimittaa kirjastoaineistoa lähimmäiselleen. Kirjastokaveritoiminta yhdistää ikäpolvia; myös lapset ja nuoret voivat toimia tämän kaltaisessa vapaaehtoistyössä soveltuvin osin.


Lisätietoja kirjastosta p. 040-806 5233

Sekä kirjaston kotipalvelun asiakkaaksi että vapaaehtoiseksi kirjastokaveriksi ilmoittaudutaan täyttämällä lomake. Tulosta lomake viereiseltä palstalta tai pyydä kirjastosta. Kotihoidon piirissä olevat asiakkaat saavat oman lomakkeensa palvelun työntekijöiltä.

Sivun alkuun

Päivitetty 28.8.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta