Olet tässä

Digitointipisteet

Haluatko tallentaa omat kotiaarteesi digitaaliseen muotoon?

Kokkolan kaupunginkirjastossa on kaksi digitointilaitetta. Toinen on pysyvästi pääkirjastossa ja toinen kiertää Kälviän, Lohtajan ja Ullavan lähikirjastoissa viipyen kussakin kirjastossa noin puoli vuotta.

Digitointipisteen käyttö on maksutonta.

VHS:t, C-kasetit, vinyylilevyt ja kuvat talteen

Digitointipisteessä voi tallentaa vhs-kasetteja dvd-levylle tai siirtää C-kasetin sisällön tietokoneelle esimerkiksi MP3-muotoon ja tallentaa cd-levylle. Lisäksi digitointipisteessä on laitteet vanhojen vinyylilevyjen siirtämiseksi digitaaliseen muotoon. Myös kuvia, diakuvia tai filmin negatiiveja voi skannata tietokoneelle.

Digitointipisteestä löytyy myös mikrofoni, jos vaikka haluat lähettää oman demonauhasi johonkin laulukilpailuun. Digitointipisteen ohjelmilla voit muokata valokuvia, videoita ja ääntä parhaaksi katsomallasi tavalla. Palvelu toimii itsepalveluna, mutta toki henkilökunta opastaa tarvittaessa oman osaamisensa mukaan. 

Huom! vhs-kasettiadapteria digitointipisteessä ei ole.

Omat levyt mukaan

Tässäpä oiva lahja vaikkapa jouluksi, kun tallennat ikimuistoiset häät, ristiäiset tai syntymäpäivät dvd- tai cd-levylle. Tyhjät dvd- tai cd-levyt vain mukaan (niitä ei kirjastosta saa) ja digitoimaan.

Varaukset

Ajan voi varata 1-4 tunniksi kerrallaan.

Käyttäjän vastuu

Työasemien asetusten muuttaminen ja omien ohjelmistojen asentaminen on kielletty. Omien tiedostojen tallennus digitointiasemalle väliaikaisesti edellyttää, että käyttäjä poistaa omat tiedostonsa lopettaessaan työskentelynsä. Kirjasto ei vastaa asiakkaan töiden häviämisestä tai joutumisesta vääriin käsiin eikä laitteiden aiheuttamista vahingoista.

Käyttäjä sitoutuu ilmoittamaan viat ja ongelmat, joita hän on huomannut laitteistossa. Käyttäjä sitoutuu korvauksiin, jos laitteille tehdään tahallista vahinkoa tai ilkivaltaa sinä aikana kun käyttäjä on varannut tilan. Kirjasto ei vastaa vahingoista, joita kirjaston laitteilla voidaan aiheuttaa kolmannelle osapuolelle.

Muuta huomioitavaa

VHS-kasetin, C-kasetin ja LP-levyn tallentaminen kestää yhtä kauan kuin tallenteen pituus on, eli 1 tunnin mittaisen materiaalin tallentaminen kestää 1 tunnin. Ostovideoita ei voi kopiosuojausten vuoksi muuttaa digitaaliseen muotoon. Digitointitilassa voi oleskella korkeintaan kaksi henkilöä yhtä aikaa.

Sivun alkuun

Päivitetty 18.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta