Olet tässä

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosasto sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa. Musiikkiosaston sekä lasten- ja nuortenosaston yhteinen asiakaspalvelupiste palvelee molempien osastojen asiakkaita.

Lasten- ja nuortenosastolla on lainattavana kuvakirjoja, satukirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja, tietokirjoja, lehtiä, cd:itä, cd-rom-levyjä, konsolipelejä ja dvd:itä. Henkilökunta auttaa aineiston löytämisessä. Voit etsiä aineistoa myös verkkokirjastosta.

Yhteistyö varhaiskasvatuksen kanssa

Kirjasto tarjoaa varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle satutuokioita, kirjaston esittelyä ja kirjastonkäytön opetusta sekä kirjapaketteja.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkarin voi pyytää koululle esittelemään lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjavinkkaushetki voidaan järjestää myös koululaisten kirjastokäyntien yhteydessä. Kirjavinkkausta pidetään ensisijaisesti 3.- ja 8.-luokkalaisille.

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

Koululaisille järjestetään ohjattuja kirjastokäyntejä, joiden tarkoituksena on mm. lukemisharrastuksen tukeminen ja kirjaston palveluihin tutustuminen. Lue lisää..

Anders-digilukudiplomi

Lukudiplomi-kissa.jpg

Anders-kirjastoilla on nyt uusi, yhteinen digilukudiplomi!

Diplomin kirjalistat ovat netissä. Diplomisivustolla on myös kirjoihin liittyvää materiaalia, kuten kirjatrailereita tai vinkkausvideoita. Digilukudiplomi on suunnattu alakoululaisille ja siitä löytyy luettavaa kaikenlaisille lukijoille.

Digilukudiplomiin pääset tutustumaan osoitteessa https://digitaalinen-lukudiplomi.webnode.fi

Lisätietoja diplomista saat omasta lähikirjastosta tai omalta opettajaltasi.


Omppu2.jpgOmppuhylly – lue toisella tavalla!

Kaikki lapset tarvitsevat virikkeitä kielen oppimiseen. Jotkut tarvitsevat niitä vain enemmän kuin toiset. Lue lisää...

#Kokkolab - yhteisöllinen projektipaja

Hacklab-mentaliteetilla harrastamista: pc-rautaa, rc, robo, 3D-tulostus... Työkalut ja tilat tarjolla, ideat ja tekijät tervetuloa!


lapset2.jpg 

Sivun alkuun

Päivitetty 28.8.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta