Olet tässä

Näyttely- ja kokoustilat

Kirjaston tilojen varaus: pääkirjaston vahtimestarit, puh. 040 8065127 tai oheisella lomakkeella

Tilojen vuokraus edellyttää, että tilaisuus ei aiheuta kirjaston palvelutoiminnalle haittaa eikä vaaranna asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta ja että tilaisuus tukee kirjastolaissa määriteltyä sivistyksellistä tehtävää. Sivistystoimen toimintasäännön mukaan kirjastotoimen johtajalla on oikeus päättää siitä, kenelle kirjaston kokous-, tapahtuma- ja näyttelytiloja vuokrataan.

Lukuseuran huone

Lukuseuran huone sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa. Lukuseuran huoneessa on kokoustila noin 20 henkilölle. Vuokra on 15 euroa / tunti tai 60 euroa / päivä.

Kokkolan lukuseura perustettiin kesäkuussa v. 1800 ja se käsittää laajan kokoelman 1800-luvun kirjallisuutta.

Hongell-sali

Hongell-sali sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa. Se on luentotila noin 50 henkilölle. Salissa on videotykki, tietokone, dokumenttikamera  sekä äänen- ja kuvantoistolaitteet. Salin vuokra on 25 euroa / tunti tai 100 euroa / päivä.

HUOM! Laitteistomme ei toista kaikkia tiedostoja. Käy kokeilemassa ennen varaamista.

Hongell-sali on nimetty sivutoimisena kirjastonhoitajana 1909-1949 toimineen Annie Hongellin mukaan.

Näyttelytilat

Näyttelytiloja on 1. ja 2. kerroksissa. 1. kerroksen näyttelytila on kirjaston tori ja 2. kerroksessa on näyttelypöytä. Käytössä on 18 sermiä ja 5 vitriiniä. Näyttelytiloista ei peritä maksua. Uuden näyttelyajan voit varata, kun edellinen aikasi on käytetty.

Kirjaston henkilökunta ei osallistu näyttelyn ripustamiseen vaan siitä sekä näyttelyn purkamisesta vastaa näyttelyn järjestäjä. Näyttelyssä tarvittavat julisteet ja esitteet näyttelyn järjestäjä valmistaa ja painattaa itse. Myös ilmoituksista vastaa näyttelyn järjestäjä. Kirjastosta voi saada apua lyhyiden suomen- ja ruotsinkielisten tekstien kääntämiseen, mutta tekstit on toimitettava käännettäväksi vähintään viikkoa ennen näyttelyn avaamista.

Kirjasto ei vastaa näyttelyssä kadonneista tai vahingoittuneista teoksista. Näyttelyn järjestäjä huolehtii näyttelyn vakuuttamisesta. Näyttelyn järjestäjä vastaa myös tekijänoikeudellisista kysymyksistä.

Kirjastoon pystytettävän näyttelyn tulee olla hyvän maun mukainen ja tukea kirjaston sivistyksellistä tehtävää sekä vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan niitä yleisiä vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä oleville näyttelyille. Kirjasto ei ota vastaan uskonnollisia, poliittisia tai kaupallisia mainos- tai myyntinäyttelyitä.

Kirjastotoimen johtajalla on oikeus valita hakemusten perusteella näyttelyt kirjaston tiloihin. Tarpeen vaatiessa kirjastotoimenjohtaja voi vaatia teosten näkemistä ennakkoon.

Sivun alkuun

Päivitetty 17.9.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta