Olet tässä

”Anders-verkkokirjasto on tosi hyvä tapa asioida”

21.8.2017

Anders-kirjastojen uudet, yhtenäistetyt käyttösäännöt tulevat voimaan syyskuun alussa. Suuria muutoksia käyttösääntöihin ei tule. Asiakkaiden toivomuksesta dvd- ja blu-ray-levyjen laina-aika on jatkossa 14 vuorokautta eli täydet kaksi viikkoa.

Käyttösäännöt on laadittu Anders-kirjastojen johtajien yhteistyönä ja niissä on otettu huomioon vuoden alussa voimaan astunut kirjastolaki. Anders-kirjastoihin kuuluvat Halsuan, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin yleiset kirjastot. Kimppaa vetää Kokkolan kaupunginkirjasto.

Anders-kirjastoilla on yhteinen kirjasto-ohjelma, asiakas- ja aineistotietokannat sekä aineistojen kuljetusjärjestelmä. Lisäksi yhteistyötä tehdään erilaisissa hankkeissa ja hankinnoissa. Yhteistyöllä saadaan taloudellista tehokkuutta ja pyritään varmistamaan kirjastopalvelujen laatu koko alueella.

”On tosi kiva, että varausten tekeminen on helppoa ja ilmaista ja kirja voi tulla nopeasti maakunnan kirjastoista”

 Kokkolan kaupunginkirjasto ottaa käyttöön maksun noutamattomasta varauksesta. Jos varausta ei nouda tai peru noutoilmoituksessa mainittuun viimeiseen noutopäivään mennessä, peritään kahden euron maksu.

Maksulla toivotaan kirjojen kierron nopeutuvan ja turhan varaamisen vähenevän. Noutamattoman varauksen maksu ei koske lasten- ja nuortenosaston aineistoa.

(Lainaukset kevään 2017 asiakaskyselystä.)

Päivitetty 21.8.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta