Olet tässä

Anders-verkkokirjasto uudistui

24.4.2017

Kokkolan, Kannuksen, Kaustisen, Halsuan, Lestijärven sekä Toholammin kirjastojen yhteinen Anders-verkkokirjasto toimii nyt aiempaa joustavammin myös mobiililaitteilla. Se ottaa huomioon käyttäjän laitteen ja mukautuu automaattisesti niin puhelimelle kuin tabletillekin.

Päivityksen yhteydessä myös verkkokirjaston ulkoasua ja sivurakennetta uudistettiin entistä selkeämmiksi. Erillinen mobiilisivusto jää tarpeettomana pois käytöstä.

Verkkokirjaston käytetyimpiä toimintoja ovat aineistohaut sekä omien lainojen uusiminen ja aineiston varaaminen. Nämä toiminnot säilyivät päivityksessä entisellään.

Anders-verkkokirjasto löytyy osoitteesta anders.verkkokirjasto.fi. Aineistojen haut kokoelmista sekä kirja-, elokuva- ja musiikkivinkkien lukeminen onnistuvat ilman kirjautumista. Jos asiakas haluaa uusia lainojaan tai tehdä varauksia, hän tarvitsee kirjautumista varten kirjastokorttinsa numeron sekä pin-koodin, jonka saa kirjastosta. Verkkokirjastosta löytyvät linkit myös kirjastojen tarjoamiin e-aineistoihin, joihin pääsee kirjautumaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Verkkokirjastossa vierailee kuukausittain 13 000 – 15 000 yksilöityä asiakasta ja käyttö lisääntyy koko ajan. Noin kolmannes aineiston varauksista tehdään jo verkossa. Verkkokirjaston kautta voi tehdä myös kaukolainapyyntöjä ja hankintaesityksiä kirjastoille. Palveluun voi esimerkiksi rakentaa omia kirjahyllyjä, tallentaa omat lainat tai tehdä uutuusvahdin. Vanhemmat voivat seurata verkkokirjastossa myös huollettaviensa lainoja. 

Päivitetty 24.4.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta