Olet tässä

Barents – luonto ei tunne rajoja

28.5.2018

Missä sijaitsevat Euroopan viimeiset laajat luonnontilaiset metsäalueet? Alueella on upea, arvokas luonto, paljon luonnonvaroja sekä rikkaita alkuperäiskulttuureita. Kyse on Barentsin alueesta! Valokuvanäyttely Barentsin alueen rikkaasta luonnosta on nähtävillä Kokkolan kaupunginkirjastossa 28.5. – 29.6.2018.

Barentsin alue on 1,8 miljoonan neliökilometrin laajuinen. Se kattaa 13 aluetta Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosissa. Suomessa Barentsin alueeseen kuuluvat Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa.

Monet alueen upeista luontokohteista ovat hyvin vaikeasti tavoitettavissa. Näyttelyn tavoitteena on tuoda luonto sinne, missä ihmisetkin ovat. Valokuvanäyttely tekee tutuksi pohjoisen luonnon kauneutta, elinympäristöjä ja lajistoa sekä ekologisia arvoja.

Näyttelyn kuvat ovat suomalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten luontokuvaajien ottamia. Valokuvanäyttely on toteutettu osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Barentsin alueen luonnonsuojeluverkosto -hanketta, jossa on ollut mukana Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän luonnonsuojeluviranomaisia, tutkijoita ja järjestöjä.

Barentsin alueen luonto on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Barentsin alueen luontoa uhkaavat ilmastonmuutos ja paikoin luonnonvarojen hyödyntäminen. Alueen ainutlaatuinen luonto ei säily tuleville sukupolville ilman kansainvälistä yhteistyötä.

Päivitetty 28.5.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta