Olet tässä

Digitaaliset sanoma- ja aikakauslehdet vapaassa käytössä kaksi viikkoa

6.10.2018

Lehtipalvelut ePress ja eMagz avataan 8.-21.10. ajaksi vapaasti käytettäviksi. Tällöin kaikki voivat kokeilla näköislehtien lukemista omalla laitteellaan. Mitään tunnistautumista palveluun ei tarvita. Sanomalehdet ovat käytössä osoitteessa epress.fi ja aikakauslehdet osoitteessa emagz.fi.

Digitaaliset sanomalehdet ja aikakauslehdet vapaassa käytössä 8.-21.10.
Sanomalehdet epress.fi Aikakauslehdet emagz.fi

Kokeilujakson jälkeen digitaalisia lehtiä voi lukea Anders-kirjaston työasemilla tai kirjastojen langattomassa verkossa omalla tai kirjaston mobiililaitteella. Tällöin osoitteet ovat anders.epress.fi ja anders.emagz.fi.

Anders-kirjastoja ovat Halsuan, Kaustisen, Lestijärven ja Toholammin kunnankirjastot sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunginkirjastot. Kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto anders.verkkokirjasto.fi, josta löytyy myös suorat linkit digilehtiin.


KOKEILU KESKEYTETTY 

Lehdet ostetaan kirjastoihin aineistovälittäjältä, joka tekee sopimukset kustantajan kanssa. Välittäjä teki ehdotuksen, että voi avata palvelut kahdeksi viikoksi rajattomaan etäkäyttöön Vanhusten viikon ja SeniorSurfin aikana. Kirjastot markkinoivat tätä mahdollisuutta. 

Aineistovälittäjän ja lehtikustantajien välillä on epäselvyyttä oikeudesta avata tällainen käyttömahdollisuus. Tästä syystä välittäjä keskeytti etäkäytön. Tilanne ei johdu millään lailla kirjastoista vaan kirjaston asiakkaat kärsivät muiden osapuolten sopimusepäselvyydestä.

Päivitetty 24.10.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta