Olet tässä

Kirjaston e-aineistovalikoima laajenee vuodenvaihteessa

30.12.2016

Anders-kirjastot (Kokkolan ja Kannuksen kaupunginkirjastot, Halsuan, Kaustisen, Lestijärven ja Toholammin kunnankirjastot) tarjoavat 2.1.2017 alkaen asiakkailleen uuden sähköisen aikakauslehtipalvelun eMagzin. eMagz on kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu, jonka kautta voi lukea digitaalisia näköisversioita lehdistä kirjastotilassa, millä tahansa päätelaitteella.

Anders-kirjastojen eMagz-valikoimassa on parisenkymmentä lehteä eri aloilta, talous-, terveys-, harraste- ja naistenlehtiä. Molemmat iltapäivälehdet ovat luettavissa täydellisinä näköisversioina.  Palveluun hankittu valikoima täydentää ja laajentaa kirjastojen paperilehtivalikoimaa.

eMagz on käytettävissä kaikissa Anders-kirjastoissa asiakastietokoneilla ja -tableteilla tai kirjastojen langattomassa verkossa asiakkaan omalla laitteella. Palvelu ei ole etäkäyttöinen eikä lehtiä voi ladata omalle laitteelle. eMagz on käyttäjäystävällinen ja sitä voi käyttää ilman kirjautumisia. Se toimii kuten kirjastoissa jo pitkään käytössä ollut sähköinen sanomalehtikirjasto ePress.

Yhtä lehtinumeroa voi samaan aikaan lukea vain rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen. Kirjasto seuraa lisenssien riittävyyttä, ja niitä hankitaan tarpeen tullen lisää. Jokaisella eMagz-palvelun lehdellä on juokseva kahdentoista kuukauden arkisto, joten myös vanhempia numeroita on mahdollista lukea.

eMagz korvaa osittain Zinio-palvelua, josta Anders-kirjastot päättivät luopua taloudellisista syistä sekä vähäisestä käytöstä johtuen. Uusien Zinio-lehtien lataus Anders-kirjastokortilla on mahdollista 11.1.2017 saakka.

Muita uusia e-aineistoja

Anders-kirjastoissa on hankittu asiakkaiden käyttöön suomenkielisiä e-äänikirjoja. Kasvavassa kokoelmassa on tällä hetkellä yli 40 äänikirjaa sekä aikuisille että lapsille. Kirjat löytyvät muiden e-kirjojen tapaan Ellibs-kirjastosta https://www.ellibslibrary.com/fi/anders, jonne kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Kuuntelu tapahtuu helposti nappia painamalla suoraan selaimessa.

E-musiikkipalvelu Naxos Music Library laajenee vuoden alusta alkaen. Nyt on mahdollista kuunnella myös jazzia ja maailmanmusiikkia, kun Naxos Music Library World ja Naxos Music Library Jazz liitetään osaksi palvelua. Tähän online-kuuntelupalveluun kirjaudutaan osoitteessa http://kokkola.naxosmusiclibrary.com/. Naxos on käytettävissä vain Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla.

Päivitetty 30.12.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta