Olet tässä

Juhlavuoden tapahtumat Kokkolan kaupunginkirjastossa

28.11.2019

Kokkolan kaupunginkirjastossa on runsaasti tapahtumia kaupungin juhlavuonna 2020. Nyt on julkaistu tammi-kesäkuun ohjelma. Ohjelman voit noutaa kirjastosta ja se on myös luettavissa pdf-muodossa kirjaston nettisivulla www.kokkola.fi/kirjasto. Ohjelmaa on sekä suomen- että ruotsinkielellä.

Nojatuolimatkoja ja historiaa

Nojatuolimatkat vievät meidät Islantiin, Kiinaan, Shanghaihin ja Kanadaan. Sini Sangi johdattelee Islannin tuliperäiselle saarelle, jossa patikoimme maan pohjoisimpaan kolkkaan ja korkeimmalle huipulle. Pia Järvi asui Shanghaissa kaksi vuotta perheensä kanssa ja kertoo sieltä monenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Ruotsinkielisellä nojatuolimatkalla Tom Forsström kertoo karhunmetsästysmatkastaan Kanadaan.

Tapio Kaunisto ja Seija Johnson tarinoivat Kokkolasta. Tapio Kaunisto kertoo vanhoista rakennuksista ja niiden historiasta. Seija Johnson valottaa kaupunkilaisten arkielämää Kokkolassa 1700-1800-luvuilla.

Välähdyksiä historiasta –tapahtumassa Kokkolasta ympäristöineen keskustelevat Seija Johnson ja Lars Strang. Kaksikielisen tapahtuman juontaa Henrik Othman.

Kyösti Florin luennoi romanien historiasta, kulttuurista ja nykytilanteesta.

Kirjallisuutta ja musiikkia

Kirjailija Lauri Tuomi-Nikula on kaivanut esiin valikoiman ennen julkaisemattomia, novelleiksi tai pienoisromaaniksi ajattelemiaan kirjoituksia ja jakaa ne meille. Sonja Finholm haastattelee Tomas Bäckia hänen meemeistään, jotka on nyt julkaistu kirjana.

Sanna Wikström saapuu kirjailijavieraaksi kertomaan kirjoistaan ja Kokkolan merkityksestä hänelle. Kirjallisuuskouluttaja Marika Helovuo kertoo kotimaisista naiskirjailijoista Minna Canthin päivänä. Runoilija, lausuja Helmi Nilsson esittää omia runojaan muusikko, musiikinopettaja Pernilla Nilsson-Wikin säestyksellä.

Jatsahtavaa ja salonkikelpoista musiikkia soittava Mary & The Howling Lambs esiintyy kirjastossa tammikuussa ja Raimo Vertainen muistelee Kokkolan musiikkielämää maaliskuussa.

Huumaavaa teatteria, sirkusta ja musiikkia!

Toukokuussa Kokkolan kaupunginteatterin näyttelijä, sirkustaitelija Outi Kärpänen ja muusikko, säveltäjä Antti Paalanen pohtivat kuinka vapautua elämän oravanpyörästä.

Näyttelyt kaupunginkirjastossa

Kaikki nämä kuolleet silmät -näyttely perustuu kirjailija Jolin Slotten ja kuvataiteilija Pauliina Pesosen vuonna 2018 julkaisemaan samannimiseen, kaksikieliseen runokuvakirjaan. Näyttely on esillä helmikuussa. 

Kiellettyjä, kadonneita ja kuluneita on tutkimusamanuenssi Pertti Hyttisen kokoama näyttely Kokkolan lukuseurasta ja sen kirjoista. Siihen voi tutustua kesäkuussa.

Tapahtumat lähikirjastoissa

Ullavan kirjastossa on kirjailijavieraana Raimo Aspfors. Häneltä on ilmestynyt tänä vuonna kirja, Paholainen poistui pappilasta: oman elämän kokemuksia ja historiallisia kertomuksia.

Heleena Lönnroth on Kohtalona Käläviä -viikon kirjailijavieras Kälviän kirjastossa. Dekkarikirjailija on julkaissut yli 30 kirjaa, joista pääosa rikosromaaneja. Toukokuussa vietetään Koivuhaan omatoimikirjaston avajaiskahveja.

Lukupiirit ja lasten ohjelma

Kaikissa kirjastoissa pyörii lukupiiri noin kerran kuukaudessa. Lukupiirit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja niihin voi osallistua, vaikkei käsiteltävää kirjaa olisi lukenutkaan.

Lapsille järjestetään satutuokioita jokaisessa kirjastossa ja kaupunginkirjastossa myös kaksikielisiä lauluhetkiä pikkuisille kesäkuussa.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot löydät kirjaston nettisivulta http://www.kokkola.fi/kirjasto.

Lukuhaaste 2020 ja Kokkola lukee - kirjan tunnistuskilpailu

Kirjastossa järjestettävien tapahtumien lisäksi on tulossa kirjaston ja viheraluesuunnittelijoiden yhteinen haaste, jossa vuoden aikana luetaan 20 kirjaa. Lukuhaaste 2020 julkaisee Instagramissa noin joka toinen viikko uuden lukupaikan. Kuvaa lukukokemuksesi ja lataa ne Instagramiin tunnuksilla #kokkolalukee, #karlebyläser, #kokkola400 ja #karleby400.

Kerran kuukaudessa Kokkola-lehdessä ja kirjastoissa julkaistaan tekstinäyte kirjasta, joka käsittelee Kokkolaa tai jonka on kirjoittanut kokkolalainen kirjailija. Lukijoiden pitää tunnistaa kirja, josta teksti on. Joka kuukausi oikein vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkinto. Lisäksi koko vuoden aikana kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan iPad.

Päivitetty 12.12.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta