Olet tässä

Lue ja kommunikoi eri tavalla

27.9.2017

On useita tapoja lukea ja kommunikoida. Mikään tapa ei ole oikeampi kuin toinen. Kirjasto haluaa edistää kaikkien oikeutta valita kullekin parhaiten sopivan tavan.

Lokakuun ensimmäisellä viikolla 2.-8.10. vietetään puhevammaisten viikkoa ja eurooppalaista dysleksiaviikkoa. Kokkolan kaupunginkirjasto huomioi tämän esittelemällä erityisryhmien palveluja maanantai-iltapäivällä 2.10. klo 13-15. Mukana ovat mm. Datero – Erityisryhmien TVT-keskus ja Kommunikaatio ILO.

Miten auttaa hidasta lukijaa ja kirjoittajaa?

Datero esittelee erilaisia lukemisen apuvälineitä. Tilaisuudessa voi tutustua esimerkiksi Taikofoniin - tyynyyn, joka värisee ja vahvistaa äänikokemusta äänikirjoja tai musiikkia kuunneltaessa.

Kommunikaatio-ohjaaja Henna Sillanpää Kommunikaatio ILOsta jakaa tietoa puhevammaisuudesta, tulkkauspalvelusta sekä kommunikaatio-opetuksesta ja -ohjauksesta.

Lisäksi voi tutustua Papunetin palveluihin, kirjaston omaan omppuhyllyyn sekä uusiin helppolukuisiin nuortenkirjoihin. Kirjaston 3D-tulostin tulostaa erilaisia kynäpidikkeitä.

Celian palvelut lapsille ja nuorille, joilla on lukivaikeuksia

Maanantaina 2.10. klo 15 Hongell-salissa Marja-Sisko Paloneva Daterosta kertoo mitä palveluja Celia tarjoaa lapsille ja nuorille, joilla on lukivaikeuksia. Tilaisuudessa voi tutustua Celianetin äänikirjoihin ja Trio-kirjoihin. Uudeksi Celia-asiakkaaksi voi rekisteröityä kirjastossa tiistaina 10.10. klo 10-15 ilman ajanvarausta.

Tukiviittomaopettaja Sandra Westerholm Sipoosta pitää kaksi koulutustilaisuutta tukiviittomista kirjastossa keskiviikkona 11.10. - klo 14 päiväkotien henkilöstölle ja klo 17.30 vanhemmille ja muille. Tilaisuudet ovat ruotsinkielisiä.

Päivitetty 27.9.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta