Olet tässä

Maaliskuun vierailijoita kirjastossa

2.3.2020

Maaliskuun vierailut Kokkolan kaupunginkirjastossa aloittaa harmonikansoiton opettaja ja kapellimestari Raimo Vertainen. Hänet tunnetaan muun muassa Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin ja Guardia Nueva -tango-orkesterin perustajana.

Raimo Vertainen - kuva Anne Yrjänä.jpegKirjastossa Raimo Vertainen muistelee Kokkolan musiikkielämää otsikolla Kokkolan musiikkielämä ennen ja nyt - reunamerkintöjä musiikista ja kulttuurista. Tilaisuus on tulevana lauantaina 7.3. kirjaston Hongell-salissa.

Kaupunginkirjasto toimii Naistenpäivän juhlan tilana sunnuntaina 8.3. Paneelikeskustelussa päätoimittajat Tiina Ojutkangas, Outi Airola ja Ann-Sofi Berger keskustelevat tasa-arvosta median näkökulmasta. Moderaattorina toimii Margita Lukkarinen. Juhlassa musiikkia esittävät Sarah Tiainen ja Kirsti Rasehorn. Kirjastopalvelut eivät ole käytössä.

Heleena Lönnroth pieni.jpg

Kohtalona Käläviä –viikon kirjailijavieraana on Heleena Lönnroth Kälviän kirjastossa tiistaina 10.3. Dekkari- ja viihdekirjailija Heleena Lönnroth on asunut Kälviällä kirjailijuutensa alkutaipaleella. Kirjailija on julkaissut yli 30 kirjaa, joista pääosa on rikosromaaneja.

Tiedätkö mitä on kirjallisuusterapia? KT Liisa Kivioja esittelee kirjallisuusterapiaa luennossaan Näkökulmia kirjallisuusterapiaan keskiviikkona 11.3. kirjaston Hongell-salissa. Esityksessään hän käsittelee kirjallisuusterapiaa sen historian, tavoitteiden, teoriataustojen ja koulutuksen kautta.

Suomi on edelläkävijä modernissa, vuorovaikutuksellisessa kirjallisuusterapiassa, sillä ensimmäinen eurooppalainen kirjallisuusterapiayhdistys perustettiin vuonna 1981 Suomeen. Liisa Kivioja valottaa kirjallisuusterapiaa myös käytännön esimerkein.

Marika_Helovuo.jpg

Kotimaisiin (nyky)naiskirjailijoihin pääsemme tutustumaan kirjallisuuskouluttaja Marika Helovuo luennolla torstaina 19.3. kirjaston Hongell-salissa. Helovuo on valinnut listalle kevyttä ja vakavampaa, historiaa ja nykyaikaa, huumoria ja rankempia aiheita. Jokainen kuulija löytää listalta ainakin yhden itseä kiinnostavan teoksen.

Runoilija, lausuja Helmi Nilsson esittää omia runojaan otsikolla Elämänvirrassa lauantaina 21.3. kirjaston Hongell-salissa. Muusikko, musiikinopettaja Pernilla Nilsson-Wik säestää.

Kaupunginkirjaston tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Kaksikielinen tilaisuus Välähdyksiä historiasta - Kokkola ympäristöineen (Glimtar ur historien - Karleby med omnejd), joka juhlavuoden tapahtumaesitteen mukaan piti olla 24.3. siirtyy pidettäväksi lokakuussa 20.10.

Raimo Vertainen: Kokkolan musiikkielämä ennen ja nyt
Lauantai 7.3. kello 12 kaupunginkirjaston Hongell-sali


Naistenpäivän juhla: Tasa-arvo median näkökulmasta -paneelikeskustelu
Sunnuntaina 8.3. kello 14.00 kaupunginkirjasto


Kirjailijavieraana Heleena Lönnroth
Tiistai 10.3. kello 17.30 Kälviän kirjasto


KT Liisa Kivioja: Näkökulmia kirjallisuusterapiaan
Keskiviikkona 11.3. kello 17.30 kaupunginkirjaston Hongell-sali


Marika Helovuo: Kotimaisia (nyky)naiskirjailijoita
Torstaina 19.3. kello 17.30 kaupunginkirjaston Hongell-sali


Helmi Nilsson: Elämänvirrassa
Lauantaina 21.3. kello 13 kaupunginkirjaston Hongell-sali


Päivitetty 3.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta