Olet tässä

Tietokirjailija ja kuvittaja Maia Raitanen vierailee kirjastossa 9.9.

5.9.2016

Lasten ja nuorten TIETOKIRJA.FI-päivä järjestetään perjantaina 9.9. yhteensä 20 kirjastossa ympäri Suomen, kun 20 lasten ja nuorten tietokirjailijaa lähtee vierailulle kertomaan teoksistaan ja työstään. Vierailun ideana on lukea, kertoa ja keskustella kirjailijan omista lasten ja nuorten tietokirjoista.

Kokkolan kaupunginkirjastoon saapuu vieraaksi tietokirjailija ja kuvittaja Maia Raitanen (s. 1944). Kaksi samansisältöistä tilaisuutta pidetään klo 9.30 ja 10.15.

Maija Raitanen on kuvittanut biologian, lääketieteen ja luontoaiheisten kirjoja vuodesta 1980 alkaen. Viime vuosina hänen kuvituksensa on saanut seurakseen kirjoittamisen – nyt hän yhdistää faktaa ja fiktiota.

Raitasen tuoreimmat teokset Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja (Into Kustannus, 2012) ja Valas, valas! Maailman viehättävin valaskirja (Into Kustannus, 2013) ovat kekseliäitä, kuvitettuja tietokirjoja kaikenikäisille. Sano muikku! esittelee kaikki Suomen vesissä majailevat kalalajit. Valas, valas! on kansainvälisestikin ainutlaatuinen valaskirja. Perustietojen lisäksi Raitanen antaa kirjoissa kaloille ja valaille äänen, ja päästä ne tarinoimaan.

Lisätietoja: http://www.suomentietokirjailijat.fi/hae-asiantuntijaa/tutustu-tietokirjailijaan/raitanen-maia/

Pääkirjaston satutuokiot alkavat syyskuussa

Pääkirjaston suomenkieliset satutuokiot pidetään tuttuun tapaan joka toinen tiistai klo 17.30. Ensimmäinen on 13.9. Uutta ovat aamupäivän satutuokiot klo 10. Ne pidetään joka kuukauden ensimmäinen maanantai eli seuraavan kerran 3.10.

Myös useissa lähikirjastoissa järjestetään satutuokioita. Niistä tiedotetaan kirjaston nettisivulla.

Päivitetty 5.9.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta