Olet tässä

Monta tietä tarinaan – minkä sinä valitset?

11.4.2016

Valtakunnallista lukuviikkoa vietetään 18. – 24.4. teemalla Monta tietä tarinaan – minkä sinä valitset?. Kirjastoista löytyy tarinoita, mistä valita. Kälviän kirjaston lukupiiri kokoontuu tiistaina Kultarinnan merkeissä. Lauantaina Kokkolan pääkirjastossa vierailee kirjailija Kristiina Vuori ja sunnuntaina lausuntaryhmä, joka esittää keskipohjalaisia tarinoita ja musiikkia. Näiden lisäksi tarinoita löytää koko viikon kestävästä poistokirjamyynnistä. 

Kirjailija Kristiina Vuori vierailee lauantaina 23.4. klo 14

Kirjailija Kristiina Vuori vierailee kertomassa kirjailijantyöstään ja historiallisista romaaneistaan Kokkolan pääkirjastossa lauantaina 23.4. klo 14. Kristiina Vuori (s. 1967) on järvenpääläinen kirjailija, joka käyttää taiteilijanimeä.

Vuoren esikoisteos Näkijän tytär ilmestyi vuonna 2012. Se oli vuoden myydyin esikoisteos ja valloitti lukijansa. Vuoren seuraavat romaanit ovat ilmestyneet vuoden välein; Siipirikko vuonna 2013,  Disa Hannuntytär vuonna 2014 ja Neidonpaula vuonna 2015. Viides teos Kaarnatuuli ilmestyy tässä kuussa.

Kristiina Vuori kirjoittaa historiallisia romaaneja Suomen keskiajasta. Kirjat ovat pääosin fiktiota, mutta ne rakentuvat tarkoin selvitetylle ajankuvalle. Mukana tarinassa vilahtelee oikeasti eläneitä historiallisia henkilöitä sekä todellisia tapahtumia ja paikkoja. Tuloksena on historian humuun tempaava lukukokemus.

Keskipohjalaisia tarinoita ja musiikkia sunnuntaina 24.4. klo 13

Eläkeliitto Kokkolan yhdistys ry:n lausuntaryhmä esittää keskipohjalaisia tarinoita ja musiikkia Kokkolan pääkirjastossa sunnuntaina 24.4. klo 13 alkaen. Helmi Nilsson on suunnitellut ja koostanut esityksen. Musiikista vastaavat Eeva-Liisa Kujala ja Marianne Cygnel.

Tarinoita löytää myös pääkirjastossa poistokirjamyynnistä. Myynti kestää koko viikon, mutta parhaimmat kirjat myydään ensin. Kannattaa siis olla ajoissa.

Lukupiiri kokoontuu Kälviän kirjastossa tiistaina 19.4. klo 17.30. Huhtikuun kirjana on Anni Kytömäen Kultarinta. Teosta on luonnehdittu ”luonnonsuojelijasukupolven vihreäksi metsäraamatuksi”, ja se on tuttu myös Kokkolan kaupunginteatterin lavalta! Lähde mukaan keskustelemaan ja kaffittelemaan!

Päivitetty 14.4.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta